Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Pop

21 Mai 2021
Vizualizari: 413
Comentează add

Specialiștii dau drept cauze respingerea vaccinării în sine, lipsa unor centre de imunizare în mediul rural sau anumite mentalități.

Judeţele din Moldova sunt ultimele în clasamentul vaccinărilor anti-COVID

gabriel-pop

 Foto: facebook.com/ROVaccinare.

Județele din Moldova sunt pe ultimele locuri în clasamentul procentului de vaccinare în Români. Specialiștii dau drept cauze respingerea vaccinării în sine, lipsa unor centre de imunizare în mediul rural sau anumite mentalități.
 
Judeţele din Moldova continuă să fie pe ultimele locuri în topul național al vaccinărilor anti-COVID.
 
Medicul Mihaela Rim, șefa DSP Bacău, încearcă o explicație.
 
"M-aş îndrepta mai mult spre un specific al județelor Moldovei, în sensul că populația urbanizată este un procent mai mic comparativ cu alte zone ale țării. Identificând această particularitate este necesar să ne concentrăm cu mai multă atenție pe comunitățile rurale, pe comunitățile vulnerabile', consideră șefa DSP Bacău, Mihaela Rim.
 
În același timp, psihologul Roxana Mihăilă afirmă că prezența slabă a medicilor și neîncrederea în actul medical poate fi un răspuns la procentul slab de vaccinare.
 
"Aici este vorba și de distribuția numerică la sate și de nivelul de salarizare, gradul de sărăcie mai exact care influențează nivelul de educație și de deschidere către zona asta de știință. Este o neîncredere dar și datorată faptului că în foarte multe zone rurale medicii nu sunt prezenți sau pacienții nu reușesc să ajungă la un cabinet medical și atunci ei îşi iau informația mai degrabă de la biserică, decât dint-un cabinet medical", a explicat Roxana Mihăilă.
 

Etichete Mihaela RimvaccinareRoxana Mihăilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live