Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

9 Septembrie 2010
Vizualizari: 1340
Comentează add

În Ungaria au fost trimişi în judecată autorii unei serii de atacuri cu arme de foc şi coctailuri Molotov asupra unor case locuite de etnici rromi.

Judecaţi pentru atacuri împotriva romilor

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Mai mulţi maghiari sunt judecaţi pentru atacuri împotriva romilor. Foto: Agerpres.

Procurorii ungari au decis trimiterea în judecată a autorilor unei serii de atacuri cu arme de foc şi coctailuri Molotov asupra unor case locuite de etnici rromi, înregistrate în ultimii ani în Ungaria.

Atacurile s-au soldat cu moartea a şase persoane.

Procurorii din judeţul Pesta au decis trimiterea în judecată a patru bărbaţi consideraţi a fi autorii seriei de atacuri, comise în ultimii ani, asupra unor case locuite de etnici romi.

Cei patru au fost prinşi anul trecut de poliţişti într-un local din Debrecen şi de atunci se află în arest.

Ei sunt acuzaţi că începând din anul 2008 au plănuit şi comis mai multe atacuri, cu arme de foc furate şi coctailuri Molotov, în diverse localităţi din Ungaria, asupra caselor unor romi, care s-au soldat cu moartea a şase persoane, printre care şi un copil în vârstă de 5 ani.

Procurorii au precizat că autorii aveau sentimente ostile faţă de rromi şi au comis atacurile considerând că justiţia nu îşi face treaba corespunzător în ceea ce priveşte presupusele ilegalităţi săvârşite de reprezentanţii acestei etnii.

Ei vor răspunde în curând în faţa justiţiei pentru faptele lor deoarece primele audieri în proces vor începe la tribunalul judeţean Pesta cât mai repede posibil, conform declaraţiilor reprezentanţilor instanţei ungare.
 


Etichete Etnia romăUngariaPestacoctailuri Molotovromiatacprocesjudecată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live