Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

16 August 2017
Vizualizari: 2807
Comentează add

Autorităţile din Județul Tulcea iau măsuri pentru stimularea vaccinării tuturor copiilor

Jud. Tulcea: Măsuri pentru stimularea vaccinării tuturor copiilor

irinel-calin-tulcea

Autorităţile din Tulcea iau măsuri pentru stimularea vaccinării tuturor copiilor, chiar dacă este singurul judeţ în care nu a fost înregistrat nici un caz de rujeolă.


Reporter: Irinel Călin - Tulcea continuă să rămână singurul judeţ din ţară în care, în plină epidemie de rujeolă, n-a fost confirmat aici nici măcar o suspiciune.

În ciuda acestui fapt, autorităţile sanitare tulcene sunt în alertă maximă, iar la prefectură a fost organizată o întâlnire cu factorii de decizie pentri monitorizarea campaniei de vaccinare.


Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui: Nu avem 100% copii vaccinaţi, dar am făcut verificări şi din copiii catagrafiaţi la acest moment, există o mare probabilitate ca ei să fie plecaţi în străinătate.


Reporter: Chiar dacă nu sunt cazuri de rujeolă confirmate la Tulcea, mediatizarea epidemiei a crescut interesul părinţilor pentru vaccinarea copiilor şi împotriva altor boli.


Monica Ifrim, doctor, preşedintele Grupului Medicilor de Familie din Tulcea: Singura cale de prevenire a bolii este vaccinarea şi a fost nevoie de această epidemie, pentru a conştientiza părinţii cât de important este vaccinul şi pentru a creşte adresabilitatea acestora la medic, în ceea ce priveşte vaccinarea copilului.


Reporter: La iniţiativa Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, şi în judeţul Tulcea va fi semnat un protocol pentru vaccinarea copiilor de etnie romă, cu sprijinul mediatorilor sanitari angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică.


Etichete vaccin pentru viatacampanietulceacopiirujeola

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live