Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2020
Vizualizari: 315
Comentează add

15 şcoli din Mureş funcţionează de astăzi în scenariul roşu, iar 188 în scenariul doi. Până acum în judeţ s-au registrat aproape 2.500 de infectări, dintre care 82 în ultimele 24h.

Jud Mureș:noi măsuri de miercuri în Târgu Mureş, în Ungheni şi în 15 comune

radiojurnal

     Foto: Gabriel Sava.

În judeţul Mureş se iau de săptămâna aceasta noi măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu coronavirus. Acestea sunt determinate de depăşirea pragului de infectare de 1,5 la mia de locuitori şi se aplică de miercuri în municipiul Târgu Mureş, în oraşul Ungheni şi în 15 comune din judeţ.

Corespondentul RRA, Marcela German, precizează că până acum în judeţ s-au registrat aproape 2.500 de infectări, dintre care 82 în ultimele 24 de ore..


Marcela German: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a aprobat, începând de miercuri, suspendarea pe o perioadă de şapte zile cu posibilitatea de prelungire a activităţii cu publicul în interiorul clădirilor a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor de tipul restaurantelor, cafenelelor şi cluburilor. Se suspendă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul unităţilor de cazare, serviciile pot fi oferite doar clienţilor cazaţi. Totodată, se suspendă activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt familii diferite. Şi tot ca urmare a înmulţirii cazurilor de coronavirus, 15 şcoli din Mureş funcţionează de astăzi în scenariul roşu, iar 188 în scenariul doi. 


Etichete judeţul MureşTârgu MureşUnghenicovid-19măsuri sanitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live