Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

1 Aprilie 2010
Vizualizari: 5649
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi greco catolici îşi amintesc în Joia Mare de Cina cea de Taină şi de arestarea şi judecarea lui Iisus Hristos.

Joia Mare - ziua Deniei celor 12 Evanghelii

remus-radulescu

Cina cea de Taină

Joia Mare este ziua în care Iisus Hristos a luat ultima cină cu cei 12 ucenici. În cadrul acestei mese, El a instituit Sfânta Liturghie, ritualul care oferă creştinului posibilitatea să se împărtăşească cu trupul şi sângele Domnului.


Tot în această zi, Iisus a dat o lecţie de smerenie ucenicilor săi, spălându-le picioarele. După exemplul său, în unele biserici, după Liturghie, preotii fac ritualul spălării picioarelor a 12 credincioşi.

După Cina cea de taină, Domnul s-a retras în grădina Ghetsimani ca să se roage. Acolo a fost arestat în urma trădării lui Iuda. A fost judecat în faţa arhiereilor evrei şi condamnat la moarte pentru blasfemie.

Pedeapsa capitală, însă,  n-o putea executa decât autoritatea romană care guverna atunci în Israel. De aceea Iisus a fost dus în faţa guvernatorului Pontiu Pilat, iar mulţimea cerea răstignirea Lui.

Relatarea acestor momente o vor auzi credincioşii diseară la Denia celor 12 Evanghelii, care evocă ultimele momente din viaţa lui Iisus Hristos până la răstignire.


Etichete Cina de Taină,DenieEvanghelii,spălarea picioarelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live