Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

30 Octombrie 2014
Vizualizari: 687
Comentează add

Potrivit statisticilor oficiale, turismul generează până la 6 procente din produsul intern brut al Uniunii şi peste 5% din locurile de muncă.

Joi începe, la Napoli, Forumul European de Turism 2014 Joi începe, la Napoli, Forumul European de Turism 2014 - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

Forumul European de Turism este un eveniment organizat anual, în cadrul căruia participanţii, inclusiv factori de decizie politici, specialişti sau reprezentanţi ai industriei, analizează tendinţele şi caută soluţii pentru impulsionarea acestui sector economic extrem de important.

Europa este cea mai căutată destinaţie turistică din Lume, iar banii astfel obţinuţi contribuie din plin la dezvoltarea regiunilor.

Turismul este un sector cheie care trebuie susţinut cu politici inteligente, a spus, în repetate ocazii, comisarul Antonio Tajani.

Audio: Joi începe, la Napoli, Forumul European de Turism 2014.

În ultimii ani, executivul comunitar s-a raportat la turism ca la un sector economic care poate să combată criza, să favorizeze creşterea sustenabilă prin crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri: "Turismul nu mai poate fi Cenuşăreasa economiei europene, mai ales că reprezintă o parte atât de importantă din produsul intern brut al Uniunii. Este nevoie aşadar de politici care care să facă accesul cetăţenilor din ţările terţe mai uşor, inclusiv de reformarea sistemului de vize. Trebuie să ne concentrăm pe tehnologii noi şi pe pregătirea profsională a lucrătorilor din turism".

Obiectivele punctate de comisarul Tajani rămân încă în picioare: la Forumul European de Turism 2014, organizat sub egida preşedinţiei italiene a Uniunii,în parteneriat cu executivul comunitar, vor fi abordate cinci teme majore.

Printre ele, digitalizarea şi inovarea în turism, mobilitatea sustenabilă şi accesul la destinaţiile europene sau acţiunile de promovare a turismului european.

Potrivit statisticilor oficiale, turismul generează până la 6 procente din produsul intern brut al Uniunii şi peste 5% din locurile de muncă.

În exerciţiul finanicar anterior, 2007-2013, au fost alocate pentru turism 6 miliarde de euro, respectiv 1,8% din bugetul total al Uniunii.


Etichete Comisia EuropeanăBruxellesEuranet PlusAntonio TajaniTurismForumul European de Turism 2014

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live