Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

24 Martie 2016
Vizualizari: 887
Comentează add

Secretarul de stat american va avea o întrevedere cu preşedintele rus pentru a discuta despre tranziţia politică în Siria şi soarta preşedintelui Bashar al-Assad

John Kerry se întâlneşte la Moscova cu Vladimir Putin

alexandru-beleavski-moscova

 

Secretarul de stat american, John Kerry, a sosit la Moscova, pentru a face presiuni asupra realizării unei tranziţii politice în Siria, care l-ar exclude pe preşedintele Bashar al-Assad. Un oficial al Departamentului de Stat a declarat că John Kerry va purta astăzi discuţii cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Rusia este un aliat important al preşedintelui sirian, Bashar al-Assad. 

John Kerry a avut programată miercuri o întîlnire cu ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat, la rândul său, în vizită oficială la Moscova. 

Steinmeier a avut convorbiri ieri, la Kremlin, cu liderul rus, Vladimir Putin,  care a declarat că întâlnirea are loc pe fondul evenimentelor "îngrozitoare şi tragice din Belgia", ceea ce obligă ca în cursul discuţiei să li se acorde atenţia necesară.

Frank-Walter Steinmeier a discutat ieri şi cu omologul său rus, Serghei Lavrov, care a chemat ţările europene să coopereze cu Moscova în combaterea terorismului internaţional.   Serghei Lavrov: "Sper foarte mult că europenii vor lăsa deoparte jocurile ideologice şi geopolitice în faţa teribilei ameninţări care ieri, în Belgia, s-a manifestat din nou şi se vor uni pentru a nu permite teroriştilor să îşi facă treaba pe continentul nostru comun".

"Convorbirile cu ministrul rus de externe" - a declarat şeful diplomaţiei germane - "au demonstrat că Moscova şi Berlinul apreciază în mod similar pericolul terorismului, ca şi necesitatea de a acţiona în comun împotriva lui".


Etichete John KerryVladimir PutinSiriaBashar al-AssadSerghei LavrovFrank-Walter Steinmeier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live