Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

13 Aprilie 2022
Vizualizari: 444
Comentează add

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a lăudat pe omologul său american pentru că a calificat acţiunile Rusiei în război drept genocid.

Joe Biden îl acuză de genocid pe Vladimir Putin în Ucraina

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: AFP

Preşedintele american, Joe Biden, şi-a menţinut acuzaţia de genocid adresată în premieră liderului rus, Vladimir Putin, pentru acţiunile din Ucraina.

Strecurată iniţial într-un discurs de politică internă, remarca ar fi putut părea trecătoare, dar şeful de la Casa Albă le-a spus apoi jurnaliştilor că Putin  "încearcă să şteargă chiar şi ideea că cineva ar putea fi ucrainean".

"Îi vom lăsa pe avocaţi să decidă la nivel internaţional dacă se califică sau nu drept genocid, dar pentru mine aşa este", a afirmat preşedintele american.


Corespondență de la Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Pentru prima dată de la invazia Rusiei în Ucraina, președintele Biden a calificat-o drept genocid.

Vorbind la un eveniment în Iowa dedicat eforturilor Administrației de a contracara prețurile mari ale petrolului, liderul de la Casa Albă l-a acuzat în mod deshis pe președintele Putin de geocid: "Bugetul familiei dumneavoastră, capacitatea de a vă umple rezervoarele de benzină nu ar trebuie să depindă de faptul că un dictator declară război și comite genocid departe, în cealaltă jumătate a lunii."

Este o semnificativă escaladarea a retoricii Washington-ului, după ce, până acum, oficialii americani au evitat să definească acțiunile trupelor rusești în Ucraina drept genocid.

Nu mai departe decât săptămâna trecută, președintele Biden a evitat să califice invazia Rusiei în Ucraina drept genocid, limitându-se la a califica atrocitățile comise de trupele rusești în oraşe ca Bucea drept crime de război.

Ieri, însă, Joe Biden a declarat că "situația arată diferit față de săptămâna trecută, cu din ce în ce mai multe dovezi privind oribilele lucruri pe care rușii le-au făcut în Ucraina." Oficiali americani spun că urmează ca Administrația Biden să extindă dramatic numărul și tipurile de armament pe care le va furniza Ucrainei.


Realizator: Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a lăudat pe omologul său american pentru că a calificat acţiunile Rusiei în război drept genocid. Pentru a confrunta răul, trebuie să spui lucrurilor pe nume, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.


Etichete joe bidengenocidvladimir putinrusiaucrainainvazie(RS)zelenski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live