Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

12 August 2012
Vizualizari: 3974
Comentează add

UPDATE: Ultimul reprezentant al României la JO 2012, Marius Ionescu a terminat cursa de maraton pe locul 26.

Jocurile Olimpice, ultima zi

razvan-stancu

Echipa Braziliei a câştigat turneul olimpic de volei feminin la JO 2012. Foto: Reuters.

Proba de maraton a fost câştigată de ugandezul Kiprotich Stephen cu timpul de 2 ore 8 minute şi o secundă. Este prima medalie cucerită de Uganda la JO de la Londra

Maratonistul român, Marius ionescu a terminat pe locul 26 cu timpul 2 ore 16 minute şi 28 de secunde.

În meciul pentru medalia de bronz la volei masculin, Italia a învins Bulgaria cu 3-1.

Duminică va evolua şi ultimul reprezentant al României la JO 2012, maratonistul Marius Ionescu.

România se afla sâmbătă seara pe locul 26 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, după 15 zile de competiţii.

România are în total nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu - puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa - gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru - judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu - judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş - haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor - gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin - haltere, cat. 69 kg).

Ultima probă de atletism de pe stadionul olimpic din Londra a fost ştafeta masculină de 4x100 m unde Jamaica (Michael Frater, Nesta Carter, Yohan Blake şi Usain Bolt) a cucerit sâmbătă seara medalia de aur cu un nou record mondial - 36'84/100, un rezultat care îmbunătăţeşte cu 20 de sutimi de secundă propria performanţă supremă, stabilită anul trecut, tot de Jamaica, la CM de la Daegu.

Jamaica a câştigat medalia de aur la proba de ştafetă masculină 4x100 m  (Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake şi Usain Bolt). Sursa: Reuters.

Proba a fost cea mai rapidă din istorie nu numai pentru câştigători, ci şi pentru ocupanta locului secund, ştafeta SUA, care a egalat cu acest prilej fostul record al lumii - 37'04/100.

Medalia de bronz a fost câştigată, în cele din urmă, de Trinidad-Tobago, în 38'12/100, după ce Canada, sosită iniţial a treia, a fost descalificată pentru schimb neregulat la ultima transmitere a băţului de ştafetă.

Selecţionata Mexicului a cucerit medaliile de aur în turneul masculin de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a învins în finală principala favorită, echipa Braziliei, cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă, pe stadionul Wembley.

Selecţionata de fotbal a Mexicului a câştigat turneul masculin de fotbal de la JO 2012. Sursa: Reuters.

Spania a câştigat medalia de aur sâmbătă, la Weymouth, în proba de match racing feminin, din concursul de yachting, după ce au câştigat finala cu Australia cu scorul de 3-2.

Pugilistul ucrainean Aleksandr Usik, deţinătorul titlului mondial al greilor, a devenit sâmbătă seara campion olimpic la cat. 91 kg după ce l-a învins în finală pe italianul Clemente Russo, al puncte, cu 14-11.

Echipa masculină de hochei pe iarbă a Germaniei, campioană olimpică în 2008, a cucerit medaliile de aur după ce a trecut în finală de Olanda, cu scorul de 2-1.

Germania ia al patrulea titlu olimpic din istoria sa, după cele din 1972, 1992 şi 2008.

Echipa Braziliei a câştigat, ca şi în 2008 la Beijing, turneul olimpic de volei feminin, învingând, sâmbătă, la Londra, în finala JO 2012, formaţia SUA cu 3-1 (11-25, 25-17, 25-20, 25-17).

Medalia de bronz a revenit Japoniei, care în meciul pentru locul 3 a dispus cu 3-0 de Coreea de Sud.

Echipa feminină de baschet a Statelor Unite a cucerit a cincea sa medalie de aur, un record, sâmbătă seara, la Londra, după ce a învins Franţa în finală, cu scorul de 86-50 (20-15, 17-10, 26-12, 23-13).

Rusoaica Evghenia Kanaeva a cucerit titlul olimpic la gimnastică ritmică, sâmbătă. 

Evghenia Kanaeva a ocupat primul loc la individual cu un total de 116,900 puncte, urmată în clasament de compatrioata sa Daria Dmitrieva, 114,500 p, medaliată cu argint, şi de Liubov Cearkaşina (Belarus), 111,700 p.

Naţionala feminină de handbal a Norvegiei şi-a apărat cu succes titlul de campioană olimpică, sâmbătă, la Jocurile de la Londra, după ce a învins formaţia Muntenegrului în finală cu scorul de 26-23 (13-10).

Naţionala feminină de handbal a Norvegiei. Sursa: Reuters.

Atleta siriană Ghfran Almouhamad, locul 8 în seriile probei de 400 m garduri pe data de 5 august, a fost descalificată pentru 'infracţiune la regulile antidopaj' după un control pozitiv, a anunţat sâmbătă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

'"lmouhamad, în vârstă de 23 de ani, a furnizat un eşantion de urină pe data de 3 august care a demonstrat prezenţa methylhexaneaminei (un stimulent). Analiza probei B a confirmat rezultatul probei A", se arată în comunicatul CIO.

Atleta a fost descalificată, iar numele său a fost şters de pe foile de concurs în probele la care participat. De asemenea, acreditarea pentru Jocuri i-a fost retrasă.


Etichete Olimpiada din 2012atletismdopajCIOJamaicaBrazilia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live