Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

13 Februarie 2018
Vizualizari: 647
Comentează add

Raluca Strămăturaru a încheiat pe locul șapte întrecerea feminină la sanie de marți, din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă.

J.O. de iarnă: Raluca Strămăturaru, locul 7 la sanie

gabriel-bucur

  Sursa foto: COSR / Facebook

Raluca Strămăturaru (32 de ani) a încheiat pe locul șapte întrecerea feminină la sanie de marți, din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă. Este cea mai bună performanță a sportivilor români la Jocurile Olimpice hibernale din ultimii 24 de ani.

Românca a terminat prima manșă pe locul opt, manșa secundă pe locul 12, manșa a treia pe locul nouă și ultima manșă pe locul șase, iar timpul cumulat obținut a fost de trei minute, șase secunde și 288 de miimi de secunde.

„A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Am făcut patru manşe curate, ceea ce mi-am şi propus. Acest loc șapte reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Pista este una dificilă şi s-a văzut că nu iartă. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamnă sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe”, a declarat Raluca Strămăturaru, după concurs, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Sursa foto: Agerpres

Totodată, performanța Ralucăi Strămăturaru a făcut ca România să fie a patra națiune la sanie individual feminin. Și asta pentru că înaintea sportivei „tricolore” s-au situat doar trei concurente din Germania, două din Canada și o americană. Raluca Strămăturaru va concura şi în proba de ştafetă pe echipe, programată joi.

Este cea mai bună performanță a unui sportiv din România, la Jocurile Olimpice hibernale, în ultimii 24 de ani. În 1994, la Jocurile Olimpice de iarnă organizate la Lillehammer, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au ocupat locul șase la proba de sanie-2.

Tot marți, în întrecerile de la PyeongChang au fost angrenați și românii Alin Florin Cioancă, la schi fond, proba masculină de sprint, și Timea Lorincz, la schi fond, proba feminină de sprint.

Alin Florin Cioancă (22 de ani) a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei masculine de sprint din concursul de schi fond. Cioancă a încheiat întrecerea pe locul 48 din 80,  în trei minute, 22 de secunde și 22 de sutimi de secundă, în condițiile în care ultimul sportiv calificat, respectiv cel de pe poziția a 30-a, a înregistrat trei minute, 17 secunde și 69 de sutimi de secundă.

Și Timea Lorincz (25 de ani) a ratat calificarea în sferturile probei feminine de sprint, la schi fond, după ce s-a clasat doar pe locul 61 din 68 de sportive. Lorincz a terminat proba în trei minute, 48 de secunde și 84 de sutimi de secundă, cu aproape 24 de secunde mai mult decât concurenta de pe locul 30 (ultimul calificat în sferturi).

Medaliații de marți

snowboard: halfpipe feminin – americanca Chloe Kim

schi alpin: combinata alpină masculină, slalom – austriacul Marcel Hirscher

sanie: simplu feminin – germanca Natalie Geisenberger

patinaj viteză: 1.500 m masculin – olandeza Kjeld Nuis

curling: dublu mixt – canadienii Kaitlyn Lawes  și John Morris

short-track: 500 m feminin – italianca Arianna Fontana

schi fond: sprint masculin, stil clasic – norvegianul Johannes Høsflot Klæbo

schi fond: sprint feminin, stil clasic – suedeza Stina Nilsson

Programul de miercuri de la J.O. de iarnă (ora României)

 
02.05 - curling, masculin: Danemarca - Suedia, Canada - Italia, Coreea de Sud - SUA, Elveţia - Marea Britanie, grupă unică
03.00 - patinaj artistic: perechi, programul scurt
03.15 - schi alpin: slalom feminin, prima manşă
03.30 - snowboard: halfpipe masculin, finală
05.10 - hochei pe gheaţă, feminin: Suedia - Elveţia, faza grupelor
06.45 - schi alpin: slalom feminin, manşa a doua, finală
07.05 - curling, feminin: Japonia - SUA, AOR (atleții olimpici din Rusia) - Marea Britanie, Danemarca - Suedia, Elveţia - China, grupă unică
08.00 - combinată nordică: sărituri cu schiurile, trambulina normală, masculin
09.40 - hochei pe gheaţă, feminin: Coreea (echipa unificată) - Japonia, faza grupelor
10.45 - combinată nordică: schi fond, 10 km stil liber, masculin, finală
12.00 - patinaj viteză: 1.000 m feminin, finală
13.05 - biatlon: individual feminin (15 km), finală
13.05 - curling, masculin: Canada - Marea Britanie, Coree de Sud - Suedia, Elveţia - Italia, Norvegia - Japonia, grupă unică
13.20 - sanie: dublu masculin, două manşe (unde îi avem pe Cosmin Atodiresei și Ştefan Muşei), finală
14.10 - hochei pe gheaţă, masculin: Slovacia - AOR, SUA - Slovenia, faza grupelor
 

Etichete jocurile olimpice de iarnaraluca stramaturarusaniecoreea de sudpyeongchang

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live