Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

30 Octombrie 2010
Vizualizari: 1498
Comentează add

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România susţine că obiectivul cheie al unui eventual nou acord ar urma să fie realizarea de reforme care să genereze creştere economică.

Jeffrey Franks: "România are nevoie de reforme structurale"

ionut-dragu

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks. Foto: Agerpres.

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a declarat sâmbătă, după întâlnirea avută cu reprezentanţi ai PNL, că obiectivul cheie al unui eventual nou acord cu FMI ar urma să fie consolidarea stabilizării economice şi realizarea de reforme care să genereze creştere economică.

"Am discutat în termeni generali despre obiectivele unui viitor acord şi vom intra în detalii, când vom reveni în România. Obiectivul-cheie al noului acord îl reprezintă consolidarea realizărilor care stabilizează economia şi care au fost prevăzute în actualul acord.

"Alături de acestea, reformele structurale vor genera creştere economică în viitor", a afirmat Jeffrey Franks.

El s-a arătat încrezător că România ar putea înregistra creştere economică în 2011.

"Avem nevoie să creştem mai mult economia şi să păstrăm acest trend prin continuarea reformelor structurale şi, da, cred că anul viitor România va avea o creştere economică", a declarat Jeffrey Franks.

Totodată, acesta s-a pronunţat pentru o conlucrare între FMI şi partidele politice din România pentru realizarea noului acord cu Fondul.

"Cred că suntem de acord că este important ca în lunile care urmează să lucrăm cu toate partidele politice pentru a veni cu cele mai bune idei pentru viitorul acord cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială", a declarat Jeffrez Franks.

"Vom continua dialogul cu ele în viitor pentru a lua idei de la liberali şi social-democraţi şi de la toate partidele politice asupra a ceea ce putem face mai bine pentru a ajuta la creşterea economică a României", a susţinut Jeffrey Franks.

Anterior delegaţia Fondului Monetar Internaţional în România a avut întâlniri cu reprezentanţi ai BNR şi ai ministerelor dar şi cu premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu.

Misiunea FMI în România se va încheia luni, 1 noiembrie.


Etichete Jeffrey Franksreforme structuralecreştere economică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live