Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

9 August 2018
Vizualizari: 483
Comentează add

Jandarmeria Română a luat toate măsurile pentru ca protestul românilor din diaspora să se desfăşoare în siguranţă

Jandarmeria Română, măsuri pentru protestul românilor din diaspora

daniela-manuta

Jandarmeria Română a luat toate măsurile pentru ca protestul românilor din diaspora, programat pentru mâine în Piaţa Victoriei din Bucureşti, să se desfăşoare în siguranţă.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenţi la mitingul de mâine va fi dimensionat gradual, în funcţie de numărul protestatarilor, au anunţat astăzi reprezentanţii instituţiei, care au dat asigurări că jandarmii nu se vor confrunta cu cetăţenii, rolul lor fiiind de a asigura ordinea publică.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au declarat că în ultimele zile au fost lansate în spaţiul public mesaje şi ameninţări, îndemnuri explicite la ocuparea instituţiilor publice ale statului şi au anunţat că nu vor accepta niciun fel de insubordonare civică sau acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială.

Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române: Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de atitudini, care nu sunt altceva decât incitări menite să crească riscul radicalizării împotriva forţelor de ordine, cu intenţia de a obţine o reacţie. Să ne exprimăm cu toţii, aşa cum spune Constituţia, dar într-un mod paşnic. Jandarmeria Română, prin statutul său, prin legea sa de funcţionare, este o instituţie echidistantă politic; nu suntem trupe pretoriene în serviciul discreţionar al nimănui. Tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public.

Reporter: La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, maiorul Georgian Enache, a făcut câteva recomandări cetăţenilor care vor să participe la acest protest:
Georgian Enache: Trebuie să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile şi recomandările pe care noi le facem, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe jandarmii în cazul în care observă persoane care au un comportament antisocial din raţiuni de siguranţă. Solicităm celor care participă la activităţi să nu vină însoţiţi de bagaje voluminoase. De asemenea, celor care vin însoţiţi de copii să acorde o mare atenţie acestora, să-i supravegheze.

Reporter: În sprijinul jandarmilor din Capitală, pentru asigurarea ordinii la protest vor veni forţe de ordine din mai multe judeţe.


Etichete jandarmerieprotest 10 augustmasuriprotest diaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live