Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

20 August 2018
Vizualizari: 963
Comentează add

Exerciţiu demonstrativ al Jandarmeriei Române, cu muniţia folosită la activităţi de ordine publică.

Jandarmeria: Materialele folosite la mitingul din 10 august sunt neletale

daniela-manuta

 Maistrul militar Alexandru Dinica, plutonier sef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Romane, in timpul unui exercitiu demonstrativ in care prezinta munitia folosita la misiunile de restabilire a ordinii publice. Foto: Agerpres.

Armamentul din dotare şi muniţia aferentă folosite la protestul din Piaţa Victoriei din 10 august nu sunt letale, afirmă reprezentanţii Jandarmeriei Române, prezenţi la un exerciţiu demonstrativ cu muniţia folosită la activităţi de ordine publică.

În cadrul demonstraţiei au fost prezentate elemente din dotarea Jandarmeriei folosite la misiunile de restabilire a ordinii publice.  

În cadrul demonstraţiei a fost prezentată grenada de mână - corp cauciuc, arma lansator calibru 38, care conţine substanţe iritant-lacrimogene şi a cărei lansare către mulţime se face la 45-60 de grade.

Totodată, a fost prezentat şi dispozitivul de tip butelie împrăştiere substanţe iritant-lacrimogene de capacitate 7 litri şi cu o rază de dispersie mai mare decât spray-ul individual de mână.

Toate acestea sunt folosite de forţele de ordine în misiune de restabilire a ordinii publice.  

Alexandru Dinică, plutonier şef adjutant din cadrul Brigăzii speciale de intervenţie a Jandarmeriei Române: "Toate materialele pe care vi le-am prezentat sunt neletale şi sunt certificate de toate organizţiile şi comisiile în drept. O parte din materiale, din muniţii, nu sunt de producţie românească. Grenada este românească, este făcută la Mija. Loviturile de 38 sunt fabricate în Italia. Ca eu să pot să o aduc din Italia, să o folosesc îmi trebuiesc certificate din toate ţările prin care tranzitează muniţia până să ajungă la mine. Vă daţi seama că, nefiind atestată şi omologată, nu i se permite accesul în ţara respectivă". 

În urma intervenţiei Jandarmeriei de la mitingul din 10 august, din capitală, peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului


Etichete Exerciţiu demonstrativ al Jandarmeriei Românemuniţia folosită la activităţi de ordine publică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live