Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2017
Vizualizari: 1359
Comentează add

Secretarul general al NATO a precizat că Alianţa îşi ţine promisiunile şi se adaptează la un nou mediu în ceea ce priveşte siguranţa şi ameniţările la adresa securității.

J. Stoltenberg: Nu vrem să izolăm Rusia, NATO nu doreşte un nou Război Rece

radiojurnal

Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

La Palatul Parlamentului din Bucureşti este în plină desfăşurare sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a NATO.

Până la această oră au rostit discursuri preşedintele Klaus Iohannis, şefii celor două camere ale Parlamentului român şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg declara că NATO este o alianţă care îşi ţine promisiunile. 'Facem ce spunem, ne adaptăm la noi provocări şi o nouă ameninţare privind securitatea. Aici, în România, vedem o creştere a prezenţei NATO în Marea Neagră, iar desfăşurările de trupe sunt un răspuns direct la ameninţărule Rusiei faţă de Ucraina' - a mai precizat secretarul general al NATO.

'Suntem preocupaţi de creşterea militară a Rusiei şi de lipsa ei de transparenţă, a exerciţiilor ei militare' - mai arăta oficialul NATO, care a subliniat că "nu vrem să izolăm Rusia, iar NATO nu doreşte un nou Război Rece". 

Preşedintele Klaus Iohannis declara, la rândul său, că România va continua să fie un aliat responsabil şi un partener de dialog de încredere şi arăta că nu se pune problema alegerii între NATO şi Uniunea Europeană deoarece acestea sunt chestiuni complementare, dacă vrem o securitate puternică. Prezenţa NATO pe flancul estic trebuie întărită, mai ales la Marea Neagră, a mai spus Klaus Iohannis. 

Și preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu declara că avem nevoie de o Alianţă puternică, iar acordarea a 2% din PIB aici, la Bucureşti, pentru Apărare, subliniază convingerea că securitatea începe acasă.  

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, atrăgea atenţia că una din principalele noastre preocupări este Marea Neagră, o regiune cheie în peisajul nostru de securitate, iar situaţia devine aici mai complicată.

Dialogul este o cale importanta de a preveni conflictele, mai arăta preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea


Etichete Adunarea Parlamentară Nato - București 2017Secretarul general al NATOJens Stoltenbergrusiafrontiereuebugetele aparariiklaus iohannismarea neagraliviu dragneacalin popescu tariceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live