Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ. Ochiul interior Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Martie 2022
Vizualizari: 520
Comentează add

Preşedintele Biden a dat această asigurare în cursul întâlnirii cu omologul său polonez Andrzej Duda, a cărui ţară se teme de agresivitatea Moscovei.

J. Biden: Articolul 5 din Tratatul NATO este ''o datorie sacră'' pentru SUA J. Biden: Articolul 5 din Tratatul NATO este ''o datorie sacră'' pentru SUA - Conține video

radio-romania-actualitati

Joe Biden - președintele SUA.      Foto: Arhivă.

Preşedintele american Joe Biden a reafirmat sâmbătă, la Varşovia, că articolul 5 din Tratatul NATO, care stipulează că un atac asupra unei ţări membre a Alianţei Nord-Atlantice este un atac asupra tuturor, constituie o ''datorie sacră'' pentru Statele Unite, relatează AFP.

Preşedintele Biden a dat această asigurare în cursul întâlnirii cu omologul său polonez Andrzej Duda, a cărui ţară se teme de agresivitatea Moscovei după declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Preşedintele SUA se va întâlni pe stadionul naţional din Varşovia şi cu unii dintre refugiaţii ucraineni, iar ulterior va susţine un discurs important privind eforturile unite pentru sprijinirea poporului ucrainean, tragerea la răspundere a Rusiei pentru războiul brutal pe care îl duce şi apărarea viitorului fundamentat pe principii democratice.

 VIDEO: Președintele SUA, Joe Biden, întâlnire cu omologul său polonez Andrzej Duda.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a avut și prima sa întrevedere faţă în faţă cu miniştri ai guvernului Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în urmă cu o lună.

Joe Biden a discutat la Varşovia, în Polonia, cu miniştrii ucraineni ai apărării şi de externe.

Ucraina a primit promisiuni suplimentare de securitate de la Statele Unite cu privire la dezvoltarea unei cooperări în domeniul apărării, a declarat sâmbătă ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

"Am primit promisiuni suplimentare de la Statele Unite legat de modul în care va evolua cooperarea noastră în domeniul apărării", a spus Dmitro Kuleba reporterilor, transmite Reuters.

(RS)


Etichete joe bidensuapoloniaucrainarefugiatidmitro kulebaandrzej duda(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live