Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

19 Iunie 2015
Vizualizari: 1230
Comentează add

Profesorii și studenții Universității Lucian Blaga au fost îndemnați să circule o zi fără mașini și să vină la cursuri pe jos, cu bicicleta, pe role sau cu alte mijloace ecologice.

"Iubim Sibiul! Să-l lăsăm să respire!"

carmen-vulcan-sibiu

 Rectorul universității Lucian Blaga, Ioan Bondrea. Foto: Carmen Vulcan.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a lansat campania "Iubim Sibiul! Să-l lăsăm să respire!".

Astfel, astăzi, toți profesorii, ceilalți angajați dar și studenții universității au fost îndemnați să circule o zi fără mașini și să vină la cursuri pe jos , cu bicicleta, pe role sau cu alte mijloace de deplasare ecologice.
 
Primul care a răspuns acestei chemări a fost chiar rectorul universității, Ioan Bondrea, care a venit de dimineață la birou, îmbrăcat la costum și cravată, dar pe o trotinetă electrică.
 
“Această plimbare a mea de acasă cu această trotinetă a fost chiar o plăcere. Trotineta a ajuns abia ieri la mine, dar bine că a ajuns. Inițial îmi propusesem să vin cu bicicleta. Este o trotinetă electrică, cu o autonomie destul de bună, așa că este o placere să te plimbi cu ea prin oraș. Totul este sa îți perimită și autovehiculele.  Dimineața însă nu este prea mult trafic și, spre surprinderea mea, pietonii pe care i-am întâlnit nu s-au uitat foarte lung la mine, așa că lucrurile au decurs bine”, a declarat rectorul, în momentul în care a ajuns la muncă. 
 
Și, cum astăzi la ULBS nu este admisă în parcare nicio mașină, rectorul se va folosi de trotinetă pentru a ajunge la toate evenimentele pe care le are în program. 
 
„De obicei vin cu mașina, pentru că sunt foarte multe întâlniri, locuri de deplasare și trebuie să le pargurgi repede. Și totuși, nu e chiar confortabil să pedalezi toată ziua, pe căldură, la costum și cravată. Dar astăzi voi încerca să mă deplasez ori cu această formă electrică, ori pe jos. Este o agendă încărcată și va trebui să pun la încărcat și trotineta”, a adăugat Ioan Bondrea.  
 
Este pentru prima oară când universitatea sibiană organizează o astfel de acțiune, pe care vrea s-o repete câte o zi  în fiecare an, cu speranța să devină un eveniment de masă la care să se alăture și alți sibieni, angajați ai altor instituții publice sau companii private.

Etichete Ştiri CentruUniversitatea Lucian BlagaSibiuprofesoristudențiIoan BondreaULBStrotinetăbicicletă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live