Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

22 Septembrie 2010
Vizualizari: 1482
Comentează add

În faţa Ambasadei Franţei din capitala Italiei a fost organizată o manifestare de susţinere a politicilor de îndepărtare a romilor şi a interzicerii vălului islamic în spaţiile publice.

Italia susţine Franţa în privinţa repatrieri romilor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Manifestare de susţinere a politicilor de îndepărtare a romilor şi a interzicerii vălului islamic în spaţiile publice. Foto: Elena Postelnicu.

Peste o sută de persoane au organizat marţi seară, în faţa Ambasadei Franţei din capitala italiană o manifestare de susţinere a politicilor de îndepărtare a romilor şi a interzicerii vălului islamic în spaţiile publice.

În ciuda criticilor apărute, Italia vrea să preia exemplu Franţei în ceea ce priveşte repatrierea cetăţenilor de etnie romă şi interzicerea vălului islamic in spatiile publice.

Participanţii la manifestare consideră că expulzarea celor care comit delicte este unica soluţie.

”Expulzarea constitue unica soluţie şi pentru noi, deoarece din păcate politicile precedente ale administraţiei trecute nu au dus la vreo soluţie eficientă” este de părere Andreea Roncella, membru în Partidul Poporul Libertăţii.

”De aceea noi cerem expulzarea de pe teritoriul naţional ca aceste persoane să fie repatriate în ţările lor şi vor fi ajutate acolo.

"Deoarece aici nu ne mai permitem, există numeroşi cetăţeni italieni care şi ei se află în dificultate şi deci nu avem condiţiile necesare pentru a ajuta şi aceste persoane.

"Prin repatriere aceste persoane vor fi ajutate de ţările din care provin” mai spune Andreea Roncella.

Poziţia Franţei, susţinută şi de premierul italian

Ambasada Franţei din Roma. Foto: Elena Postelnicu.

În acelaşi context, preşedintele Comisiei de cultură şi membru al Comisiei de siguranţă din Primaria Romei, Federico Molicone, a declarat pentru Radio România Actualităţi că dincolo de aspectul siguranţei, apare problema integrării.

"Conceptul este că dacă este cetăţean de etnie romă şi încearcă să se integreze trebuie să i se dea posibilitatra să o facă.

"Altfel trebuie şi el ca ceilalţi să demonstreze că are un loc de muncă şi un domicliu, care să nu fie într-o tabăra ocazioanală.

"Dacă nu, nu va putea rămâne într-un oraş ca Roma care are de suferit deja în anumite zone din cauza prezenţei taberelor ilegale”, a mai spus Federico Molicone.

Cu două zile în urmă, premierul italian, Silvio Berlusconi, a declarat că este de acord cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, în privinţa politicii sale de repatriere a romilor.

Potrivit şefului guvernului italian, cetăţenii europeni pot circula liber în Uniunea Europeană cu condiţia să dispună de resurse suficiente, astfel încât să nu comita delicte.


Etichete Etnia romăItaliaFranţaromiAndreea RoncellaFederico MoliconeRomaSilvio Berlusconvalul islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live