Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

30 Iulie 2010
Vizualizari: 1633
Comentează add

După două luni de dezbateri parlamentare, greve şi proteste în stradă, pachetul de austeritate a fost votat de Camera Deputaţilor de la Roma prin procedura votului de încredere.

Italia: salarii îngheţate şi angajări blocate

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Premierul italian, Silvio Berlusconi. Foto: Reuters.

Pachetul de austeritate menit să reducă deficitul bugetar şi propus de guvernul de la Roma a primit votul de încredere al Camerei Deputaţilor din Italia.

După două luni de dezbateri parlamentare, greve, proteste în stradă şi acuzaţii dure aduse la adresa premierului italian Silvio Berlusconi, pachetul de austeritate a fost votat de Camera Deputaţilor de la Roma prin procedura votului de încredere, aceeaşi folosită şi la Senat în urmă cu trei săptămâni.

Ripostele opoziţiei de centru-stânga contra acestor măsuri care îi afectează numai pe angajaţii bugetari cu salarii normale, dar şi a faptului că pachetul nu conţine oportunităţi de stimulare a investiţiilor şi consumului şi de reducere a şomajului, nu au schimbat cu nimic decizia finală.

Potrivit preşedintelui Senatului, Renato Schifani, prin aceste măsuri se evită o cădere cum a fost cea din Grecia.

Măsurile de austeritate adoptate de guvernul italian prevăd tăieri de cheltuieli publice de 25 de miliarde de euro pentru următorii doi ani, îngheţarea salariilor, blocarea angajărilor şi promovărilor şi limitarea pensionării anticipate până în 2013.

Pachetul mai conţine şi măsuri de combatere a evaziunii fiscale şi de intensificare a controalelor împotriva celor care beneficiază pe nedrept de pensii de invaliditate.


Etichete ItaliaRomaSilvia Berlusconidezbateri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live