Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Decembrie 2020
Vizualizari: 137
Comentează add

Italia - Noi măsuri de combatere a pandemiei

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

  Foto: Elena Postelnicu/ RRA

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depăşit 65,1 milioane de infectări şi un milion şi jumătate de morţi, potrivit Universităţii de Medicină Johns Hopkins. Statele Unite, ţara cu cele mai multe cazuri, au depăşit pragul de 14 milioane de infectări după ce un număr record de aproape 212.000 de infectări au fost înregistrate într-o singură zi.
 
276.000 de americani au fost ucişi până acum de COVID-19, iar autorităţile se tem că bilanţul zilnic ar putea să treacă de 3.000 de morţi. În Europa, Cehia a ridicat o parte dintre restricţii şi a redeschis de ieri muzeele şi restaurantele, în timp ce în alte ţări acestea continuă sau se înăspresc,
 
Grecia le prelungeşte cu o săptămână, Suedia închide liceele timp de o lună, în timp ce Italia a stabilit numeroase restricţii pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului, după cum transmite corespondenta RRA la Roma, Elena Postelnicu.
 
Reporter: De la 21 decembrie până la 6 ianuarie carantina este obligatorie pentru cine ajunge din străinătate în Peninsulă, în vreme ce deplasările sunt permise în teritoriul italian doar de către persoanele cu dizabilități sau pentru reunificarea cuplurilor care stau la distanță din motive de muncă și pentru cei care revin la locuința de rezidență - sunt câteva dintre măsurile anti-COVID aprobate aseară de premierul Giuseppe Conte.
 
În noul decret, care va intra în vigoare la 24 de ore de la semnarea lui, rămâne obligatorie izolarea populației între orele 22:00 și 5:00 dimineața, în prima zi a anului viitor cu două ore în plus, până la 7:00 dimineața, restaurantele rămân deschise doar la prânz, chiar și de Crăciun, cu posibilitatea livrării mâncării la domiciliu seara, iar magazinele își prelungesc programul până la ora 21:00, însă vor rămâne închise de Crăciun.
 
De anul viitor, de la 7 ianuarie, 75% dintre liceeni la nivel național vor putea reintra în clase și de la aceeași dată se vor deschide și stațiunile de schi închise pe toată perioada sărbătorilor.
 
(PH)

Etichete Italiacovid-19pandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live