Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Mai 2020
Vizualizari: 358
Comentează add

Proteste au avut loc în peste 20 de orașe. În semn de nemulțumire au încheiat manifestațiile din marile orașe, aruncându-și la pământ halatele albe.

Italia: mii de medici și studenți la medicină cer reformă în sănătate

radiojurnal

 

În Italia, mii de medici și studenți la medicină au protestat astăzi, în peste 20 de orașe cerând reforme în sectorul sanitar. Potrivit corespondentei RRA, ei au spus că nu au nevoie de aplauze, ci ca drepturile medicilor să fie recunoscute. 

Elena Postelnicu: Câteva mii de medici generaliști și studenți la medicină au demonstrat în mod pașnic, în mai multe piețe din centrele orașelor Milano, Torino, Genova, Roma, Neapole și Palermo și la final aruncându-și la pământ halatele albe. Tinerii care cu toții au avut o mare contribuție pe perioada pandemiei de COVID-19, solicită mai multe burse de specializare, o mai bună punere în valoare a muncii lor și o carieră cu perspective mai sigure. Potrivit tinerilor absolvenți, până în 2025, peste 60% dintre colegii lor specialiști și medicii generaliști, se vor retrage, și dată fiind actuala politică sanitară, nu va exista suficient personal pentru a-i înlocui. 


Etichete Italiamedicistudenți la medicinăprotestereformă sănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live