Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 544
Comentează add

Italia: Ceremoniile dedicate Paștelui, organizate cu porțile închise

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Foto; Arhivă.

În Italia, unde se înregistrează peste 139.400 de cazuri, cu 17.669 de morți, toate ceremoniile dedicate Paștelui catolic din toate bisericile se vor desfășura cu ușile închise, fără credincioși; la fel și la Vatican.


Astăzi a fost amânată Liturghia Crismei, care se celebrează de obicei în cursul dimineții, la fel cum dorința Suveranului Pontif de a merge cu Cina Domnului din Joia Sfântă într-un spațiu de suferință umană, în închisori, spitale sau în centre de primire a migranților, anul acesta nu poate fi îndeplinită.

Tot din cauza pandemiei s-a renunțat și la ritualul spălării picioarelor din această seară, dar și la procesiunea Drumul Crucii din Vinerea Sfântă, care se organiza, de obicei, la Colosseum, în prezența a mii de credincioși veniți din toată lumea, în acest an Papa Francisc urmând să conducă Drumul Crucii pe esplanada bazilicii San Pietro.

Toate ceremoniile dedicate Paștelui în toate bisericile din Italia se vor organiza cu porțile închise, fără credincioși.

Cele de la Vatican, prezidate de Suveranul Pontif, vor fi transmise în direct pe canalul YouTube Vatican News.

Şi în cele aproximativ 70 de biserici catolice românești din Italia slujbele se desfășoară fără prezența credincioșilor, toate fiind transmise în direct pe paginile de socializare ale parohiilor.

(PH)


Etichete italiapastele catolic(PH)vatican

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live