Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

17 Decembrie 2016
Vizualizari: 729
Comentează add

Lucrătorii ISU Porolissum Sălăj avertizează populaţia şi agenţii economici asupra pericolului pe care îl reprezintă instalaţiile de încălzit defecte sau necurăţate.

ISU Sălăj avertizează!

adrian-lungu-salaj

 Foto: ISU.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj avertizează populaţia şi agenţii economici asupra riscurilor la care se expun prin folosirea surselor de foc sau a instalaţiilor de încălzire neautorizate, după ce mai multe incendii de proporţii au avut loc în această iarnă în judeţ. Coşurile de fum necurăţate sau defecte reprezintă, de asemenea, un pericol potenţial.

 
Lucrătorii ISU Porolissum Sălăj avertizează populaţia şi agenţii economici asupra pericolului pe care îl reprezintă instalaţiile de încălzit defecte sau necurăţate.
 
Căpitanul Lucian Jacodi: Coşurile de fum rebuie să fie curăţate de către personal specializat în domeniu cel puţin o dată pe an în cazul utilizării de combustibil gazos şi cel puţin de două ori pe an în cazul sistemelor de încălzire alimentate cu combustibil lichid şi solid, dar obligatoriu înainte de începerea sezonului rece. O altă măsură crucială şi esenţială este bineînţeles verificarea care aceste coşuri de fum să nu aibă crăpături, defecţiuni, spărturi, pentru că se pot produce incendii şi, bineînţeles ştim că ucigaşul tăcut, monoxidul de carbon, este foarte periculos.
 
Reporter: Apelăm doar la personal specializat în acest caz.
 
Lucian Jacodi: Bineînţeles, la acele servicii de coşerit de la nivelul localităţilor. Nu toate localităţile deţin în acest moment acest serviciu, dar la nivelul judeţului Sălaj sunt deja câteva comune care au acest sistem şi care deţin personal specializat în curăţarea coşurilor de fum.
 
Reporter: Marea problemă este însă că cel puţin în Sălaj cele mai multe servicii locale de coşerit au fost desfiinţate din lipsă de bani./

Etichete ISU Sălăjavertizareinstalaţii de încălzit defecte sau necurăţate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live