Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

11 Decembrie 2020
Vizualizari: 169
Comentează add

Israelul și Marocul au fost de acord să stabilească relații diplomatice.

Israelul și Marocul au stabilit relații diplomatice

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

Israelul și Marocul au fost de acord să stabilească relații diplomatice - a anunțat, joi, președintele american Donald Trump.

Marocul a devenit a patra țară arabă care a normalizat legăturile cu Israelul în patru luni, în urma Acordurilor Abraham cu Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Sudan - ne-a transmis corespondentul RRA Dragoș Ciocârlan: "Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit cu Regele Mohammad al VI-lea al Marocului despre cooperarea în lupta împotriva coronavirusului, modalitățile de minimizare a impactului economic și despre interesele comune în problemele regionale critice.

Regele a fost de acord să fie reluate relațiile diplomatice dintre Maroc și Israel și să extindă cooperarea economică și culturală.

Regele Marocului a declarat că negocierile dintre Israel și palestinieni reprezintă singura modalitate de a ajunge la o soluție durabilă și cuprinzătoare a conflictului.

Israelul și Marocul urmează să își redeschidă birourile de legături economice închise în 2002 și să trimită curând ambasadori.

Sute de mii de evrei s-au mutat din Maroc în Israel și reprezintă un pod viu între cele două țări.

Consilierul principal al Casei Albe, Jared Kushner, a declarat că s-a ajuns la normalizarea relațiilor dintre cele două țări după patru ani de diplomație intensă.

Statele Unite recunosc suveranitatea marocană asupra Saharei Occidentale și Casa Albă a îndemnat părțile să revină la masa negocierilor în chestiunea Saharei Occidentale.

Regele Bahreinului a lăudat decizia regelui marocan.

De asemenea, prințul moștenitor al Emiratelor Arabe Unite a transmis un mesaj de felicitare pentru acordul dintre Israel și Maroc.

Președintele Egiptului a salutat decizia la care s-a ajuns cu sprijinul Statelor Unite."


Etichete (FL)ierusalimisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live