Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Octombrie 2016
Vizualizari: 1622
Comentează add

Israelul contestă vehement o rezoluţie adoptată la UNESCO care refuză legătura poporului evreu cu Ierusalimul.

Israelul contestă vehement o rezoluţie UNESCO

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

Israelul contestă vehement încă o rezoluţie adoptată la UNESCO care refuză legătura poporului evreu cu Ierusalimul.

Rezoluţiile de la UNESCO folosesc doar termenul "musulman", cu toate că Ierusalimul este loc sfânt pentru cele trei religii monoteiste: iudaism, creştinism şi islam.

24 de ţări au votat în favoarea rezoluţiei, care neagă legătura evreilor cu Ierusalimul, şi alte 26 de ţări s-au abţinut. Doar şase voturi au fost împotrivă.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că teatrul absurdului continuă la Naţiunile Unite.

"UNESCO a adoptat încă o rezoluţie delirantă, folosind exclusiv termenul «musulman» pentru Ierusalim. Se neagă astfel legătura poporului evreu cu Muntele Templului sau Zidul Plângerii, locul sacru al iudaismului de peste 3.000 de ani. Ce va urma?" - a întrebat Benjamin Netanyahu. "În curând, UNESCO probabil va spune că Împăratul Titus a fost implicat în propaganda sionistă."

Netanyahu a mai spus că ei care au votat la UNESCO în favoarea rezoluţiei nu citesc Biblia. El le-a sugerat să viziteze Arcul lui Titus, de la Roma, ridicat după ce a fost jefuit şi distrus al doilea templu al evreilor.

La Roma este gravată pe Arcul lui Titus o menora - candelabru cu şapte braţe, care este simbolul poporului evreu, iar astăzi este simbolul statului Israel.

"A spune că Muntele Templului şi Zidul de vest nu au legătură cu iudaismul este ca şi cum ai spune că Marele Zid Chinezesc nu are legătură cu China şi Egiptul nu are legătură cu piramidele."

Candidaţii americani la alegerile prezidenţiale au criticat votul de la UNESCO care neagă legătura istorică a evreilor cu Muntele Templului şi Zidul Plângerii din Ierusalim. Un responsabil al administraţiei Obama a vorbit despre rezoluţiile inutile de la UNESCO din ultimii ani.


Etichete Israelrezoluţie UNESCOIerusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live