Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

13 Mai 2021
Vizualizari: 500
Comentează add

Un purtător de cuvânt al Armatei a declarat că sunt luate în calcul mai multe scenarii și că invazia terestră a Fâșiei Gaza este unul dintre acestea.

Israelul a masat trupe în apropiere de Fâșia Gaza

luminita-apostol

 Israel's Iron Dome aerial defence system is launched to intercept a rocket launched from the Gaza Strip, controlled by the Palestinian Hamas movement, above the southern Israeli city of Ashdod, on May 11, 2021.  Menahem KAHANA / AFP

Israelul a masat trupe în apropiere de Fâșia Gaza, de unde mișcarea islamistă palestiniană Hamas continuă să lanseze rachete spre teritoriul israelian.
 
În același timp, Israelul se confruntă cu escaladarea violențelor între arabi și evrei, în orașele cu populație mixtă
 
Israelul a masat tancuri și blindate de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza, iar un purtător de cuvânt al Armatei a declarat pentru Agenția France Presse că sunt luate în calcul mai multe scenarii și că invazia terestră a Fâșiei Gaza este unul dintre acestea.
 
În același timp, ministrul Apărării, Benny Gantz, a ordonat o întărire masivă a forțelor de securitate în orașele mixte unde au fost înregistrate tot mai multe ciocniri între arabi și evrei în ultimele zile.
 
Violențele au izbucnit în orașele mixte, în urmă cu patru zile, după declanșarea ostilităților dintre Israel şi mișcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza.
 
Purtătorul de cuvânt al Poliției israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat că violența în interiorul Israelului a atins niveluri nemaiîntâlnite în ultimele decenii și că sute de persoane au fost arestate în ultimele zile.
 
În ciuda apelurilor internaţionale la detensionarea situației, sute de rachete au fost lansate și astăzi de mișcarea Hamas, dinspre Fâșia Gaza spre teritoriul israelian, în timp ce armata israeliană a continuat loviturile asupra țintelor din Gaza.
 
De la începutul confruntărilor, 83 de persoane au fost ucise în Fâșia Gaza și 7 în Israel, unde sunt și sute de răniți. Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres și președintele rus Vladimir Putin, care au avut o discuție online, au făcut apel la ambele părți să înceteze confruntările.
 
(PH)
 

Etichete IsraelFâșia Gazatruperacheteinvazie terestra(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live