Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

1 Iunie 2020
Vizualizari: 319
Comentează add

Israel: Trei reguli-cheie în lupta cu pandemia

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: Captură Google Maps

Ministrul israelian al sănătății, Yuli Edelstein, i-a îndemnat pe toți cetățenii care cred că sunt bolnavi sau au simptome ori au fost în apropierea unei persoane bolnave să solicite testul pentru noul coronavirus.
 
El i-a reamintit populației că există trei reguli-cheie: masca de protecție, distanța socială și o igienă bună. Corespondentul nostru la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan, relatează.
 
Reporter: Membrii familiei unui bolnav de COVID-19 vor fi verificați toți în aceeași zi, chiar dacă sunt asimptomatici. Analizele se repetă după cinci zile - a anunțat noul ministru al sănătății, Yuli Edelstein. Până acum testarea persoanelor asimptomatice s-a făcut doar în cazuri specifice. De asemenea, vor fi testați cei cu risc ridicat sau cei care au fost la mai puțin de 2 metri de o persoană infectată, timp de cel puțin 15 minute.
 
Ministrul sănătății a anunțat că se pot face zilnic 15.000 de teste.
 
Majoritatea cazurilor noi din ultimele zile sunt la Ierusalim, profesori, elevi și părinți. In paralel începe în Israel o campanie de testare serologică, pentru a se determina cât de mult a fost infectată populația și a dezvoltat anticorpi.
 
(PH)

Etichete Israelcoronaviruscovid-19pandemiereguli(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live