Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 331
Comentează add

Începând de vineri, Israelul ia ac măsură pt a doua oară din cauza nr foarte mare de cazuri noi de COVID. Restricţia deplasării pe raza de 500m de la locuinţă contestată de medici.

Israel-prima ţară din lume care aplică măsura închiderii totale pt a2a oară

radiojurnal

 

Începând de vineri, Israelul devine prima ţară din lume care aplică măsura închiderii totale pentru a doua oară din cauza numărului foarte mare de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din acelaşi motiv, activitatea şcolilor va fi suspendată temporar cu o zi mai devreme decât era prevăzut.

Corespondentul RRA la Ierusalim, Dragoş Ciocârlan, are mai multe detalii.

Dragoş Ciocârlan: Marţi în Israel au fost testate peste 57.000 de persoane. Aproape una din zece persoane a fost confirmată pozitiv. Numărul total de cazuri noi publicat astăzi pentru ziua precedentă este 5.523. La o populaţie de 9 milioane de locuitori este un record care confirmă o situaţie gravă. În raportul Consiliului pentru Securitate Naţională, publicat astăzi, se subliniază că cea mai semnificativă creştere a cazurilor noi este în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, probabil contaminarea a avut loc după începerea anului şcolar la 1 septembrie. Investigaţiile epidemiologice efectuate la 4.300 de copii şi adolescenţi arată că doar 2% au contractat virusul în grădiniţe şi 5% în şcoli elementare. Biroul primului ministru a confirmat dimineaţă că activitatea în şcoli se suspendă începând de mâine, cu o zi înainte de închiderea la nivel naţional. Datele publicate de Ministerul Educaţiei din Israel arată că doar o mică parte din toate infectările cu noul coronavirus la copii şi adolescenţi au apărut în instituţiile de învăţământ. După sărbătoarea Anului Nou evreiesc, care începe vineri, se pare că lunea viitoare toate grădiniţele private vor fi deschise. Este o decizie a instituţiilor private de învăţământ preşcolar în beneficiul educaţiei copiilor şi pentru a permite părinţilor să îşi continue activitatea, cu toate că începe o perioadă de trei săptămâni de închidere la nivel naţional. Uniunea Medicilor de Sănătate Publică a solicitat Knesset-ului să nu aprobe restricţia deplasării pe o rază de 500 m de la locuinţă deoarece această directivă va provoca stres, daune fizice şi mentale.


Etichete israelmăsuri urgență sanitarăcovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live