Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

21 Noiembrie 2020
Vizualizari: 608
Comentează add

Festivalul anual de Filme Documentare al Bibliotecii Naţionale din Israel se desfăşoară în format digital.

Israel: Festival anual de Filme Documentare, desfăşurat în format digital

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Al VI-lea Festival anual de Filme Documentare al Bibliotecii Naţionale din Israel este, în 2020, în format digital. Filmele se pot viziona prin streaming, contra cost, ca şi cum ai merge la cinematograf. Evenimentele legate de Festivalul de Filme Documentare din Israel sunt gratuite, prin zoom, la sesiuni de întrebări şi răspunsuri. 

Între filmele premiate este "Visul Ierusalimului", cu amintiri ca o poveste personală a evreilor etiopieni despre Ierusalimul Sfânt.

Documentarul conţine mărturii din comunitatea evreilor originari din Etiopia, despre credinţa lor pentru eternul Ierusalim. Pentru evreii etiopieni care au făcut Aliya, adică au venit acasă în patria străbună, Israelul este singura lor speranţă şi credinţă. Majoritatea evreilor etiopieni au ajuns în Israel prin intermediul unor operaţiuni secrete de emigraţie, care au avut loc la mijlocul anilor '80 şi începutul anilor '90. În "Operaţiunea Moise", în anii '80, aproximativ 8.000 de persoane au fost scoase din Etiopia prin Sudan şi aduse în Israel cu zboruri secrete organizate de Serviciul de Informaţii Străin Israelian. În "Operaţiunea Salamon", în 1991, aproximativ 14.500 de persoane au fost transportate cu avionul către Israel în mai puţin de 36 de ore.


Etichete (ii)filmonlineisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live