Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

25 Octombrie 2020
Vizualizari: 454
Comentează add

VIDEO - Preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia desfăşurată cu prilejul Zilei Armatei Române.

Iohannis: Armata română este modernă și bine pregătită #ZiuaArmateiRomâne

andrei-serban

Foto: MApN.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în această dimineaţă, la ceremonia desfăşurată, cu prilejul Zilei Armatei Române, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Şeful statului a declarat că armata, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne, pentru poporul român, acelaşi reper moral.

La evenimentul din capitală a fost prezent şi ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă. Relatează Andrei Şerban.


Reporter: Președintele Klaus Iohannis a amintit că armata română este modernă și bine pregătită, îndeplinește angajamentele asumate în cadrul NATO și contribuie semnificativ la asigurarea securității în sud-estul Europei.

Klaus Iohannis a mai spus că armata oferă și un alt tip de sprijin, care astăzi se vede în combaterea unui inamic nevăzut, care este noul tip de coronavirus.


Klaus Iohannis: Implicarea Armatei României în acest efort naţional încă de la debutul pandemiei de COVID-19 a fost exemplară. Personalul de specialitate şi cele mai adecvate mijloace de care armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor cetăţenilor şi la limitarea pe cât posibil a răspândirii acestei boli.


Reporter: Ministrul apărăriii naţionale, Nicolae Ciucă, a reafirmat că cea mai importantă resursă a armatei române este cea umană, care trebuie să beneficieze de tehnică militară modernă.
Nicolae Ciucă: Resursa umană şi înzestrarea puterii /.../ tehnologie militară merg mână în mână şi trebuie să avem programe de înzestrare şi instruire coerente, coordonate şi sincronizate.


Reporter: La Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, au depus jurământul studenții militari din anul I, iar Ministerul Apărării a fost decorat de către președintele Klaus Iohannis cu medalia comemorativă "Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului.

VIDEO: Ceremonia prilejuită de Ziua Armatei Române.

(RS)


Etichete ziua armatei romanieiklaus iohannisarmatanato(RS)nicolae ciucaMormântul Ostaşului Necunoscut

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live