Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

23 Iunie 2012
Vizualizari: 1826
Comentează add

Invitata emisiunii "Semnături celebre" e coordonatoarea unuia dintre cele mai spectaculoase proiecte în desfăşurare ale MNŢR, etnolog dr. Ioana Popescu.

Ioana Popescu Ioana Popescu - Conține audio

mihaela-helmis

Mai puţin şi de cele mai multe ori parţial tratată, copilaria a devenit în perioada mai 2011 – aprilie 2013, temă de cercetare la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi în mai puţin de un an va avea un adevărat Muzeu virtual. 

În atingerea obiectivului general - recuperarea şi valorificarea memoriei copilăriei (comunicată prin obiecte, imagini şi istorie orală), ca sistem de transmitere şi împărtăşire a valorilor locale şi a identităţii culturale în cadru european - cercetătorii (deloc întâmplător, doar femei), coordonaţi de dr.etnolog Ioana Popescu, cercetează colecţii private de obiecte, organizează ateliere de memorie orală pentru copii şi vârstnici; alcătuiesc discursul unui muzeu virtual al copilăriei, pornind de la expoziţii tematice; iniţiază o platformă web ce va permite actualizarea continuă cu date despre copilărie şi au organizat deja o expoziţie-semnal care călătoreşte în Europa.

Despre numele copilului, educaţia, sărbătorile sau textele orale destinate celor mici la ţară dar şi la oraş, despre boli şi vindecări, haine şi hrana, alături de jocurile şi jucăriile tradiţionale ne vorbeşte dr.etnolog Ioana Popescu, director de cercetare la MNŢR.

Audio:


Etichete Ioana PopescuMNŢR

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live