Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

27 Decembrie 2012
Vizualizari: 3226
Comentează add

Psihologul muzical - ediţia 534 din 22 decembrie 2012.

Invitat: Sandu Albiter Invitat: Sandu Albiter - Conține audio

andrei-partos

                            Sandu Albiter

A fost din nou o ediţie cu o încărcătură emoţională specială, având în vedere data. 23 de ani de la evenimentele din Bucureşti 1989, prima zi din zodia Capricorn şi prima zi după sfârşitul lumii anunţat de mayaşi.

Veţi auzi piese cu „Revolution”, cu „La fine del mondo” şi fireşte, cântece de Crăciun.
Sandu Albiter, a revenit în studio pentru că a promis că o va face când va avea noul său album gata lansat. Fusese pe 26 martie 2011.

Albiter Sound a scos la Electrecord un produs cu titlu sugestiv: ”With A Little Help From My Friends” şi conţine 12 piese compuse de Sandu Albiter. Titlul se referă la sprijinul primit de la mulţi colegi şi prieteni. Prietenii care l-au ajutat pe Sandu la înregistrarea acestui material sunt artişti valoroşi, cunoscuţi şi respectaţi în lumea pop-rock: Adrian Ordean, Doru Tufiş, Florin Ochescu, Hanno Hoefer, Jimi El Laco, Eugen Mihăiescu, Gabi Isac, Victor Solomon, Paul Ciuci, Mario Ţiclea. Fiecare piesă a avut o scurtă poveste. A fost un regal al chitariştilor. Ascultătorilor care au răspuns la probele de concurs, invitatul a oferit cu generozitate 11 CD-uri cu autograf. 

Pe lângă prezentarea integrală a acestui album, am mai avut parte şi de câteva repere din cariera şi viaţa lui Sandu Albiter (născut la Oradea pe 5.09.1952, dar mutat foarte rapid la Braşov), dar şi de câteva preferinţe din lumea mare a muzicii cu ABBA, Queen, Eric Clapton, The Eagles, Ten Years After, The Beatles ş.a.m.d.

Rubrica „Agenda pop-rock”, în varianta extinsă, a inclus piese cu Compact (era ziua lui Leluţ Vasilescu!), Frank Gambale (chitaristul născut pe 22.12.1958 a transmis un mesaj de Crăciun pentru ascultătorii emisiunii), Bee Gees, Smokie, Mark Knopfler, noutăţi de sezon de la Florin Apostol, Daniel Robu, Hangover ş.a. 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Sandu AlbiterAdrian OrdeanDoru TufişFlorin OchescuHanno HoeferJimi El LacoEugen MihăiescuGabi IsacVictor SolomonPaul CiuciMario Ţiclea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live