Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

27 Martie 2011
Vizualizari: 4842
Comentează add

Ediția 443 din 26 martie 2011

La "Psihologul muzical": Alexandru Albiter La "Psihologul muzical": Alexandru Albiter - Conține audio

andrei-partos

                           Alexandru Albiter

A mai fost un debut remarcabil, am mai adăugat o pagină importantă la istoria noastră pop-rock. Alexandru Albiter (n. 5.09.1952) este fondatorul şi continuatorul trupei braşovene Grup 74

El a compus majoritatea pieselor, a scris multe texte, cântă la chitară şi adesea vocal. Locuieşte de vreo 10 ani la Bucureşti. Trupa sa, creată în urmă cu 37 de ani, are câteva apariţii discografice mai puţin ştiute, iar acum un CD editat de Electrecord cu 18 piese. Se poate spune că este un Best Of… Unele au figurat pe „Răsărit” (1990), altele pe „Călugărul tibetan” (1994), iar altele n-au apucat să fie incluse pe vreun album. 

Sandu Albiter a ţinut să-i amintească şi pe cei care au trecut prin Grup 74 de-a lungul anilor, printre care Adrian Ordean, Nicu Stănescu, Ramiro Junger, Daniil Proca ş.a. I-a menţionat şi pe cei, care au plecat definitiv dintre noi: Dănuţ Brucher, Andrei Szabo şi Puiu Delioran. Ne-a povestit depre începuturi, despre turnee prin ţară, dar şi despre cele peste hotare, alături de mari solişti ca Dida Drăgan, Dan Spătaru, Corina Chiriac ş.a. Mulţi colegi de-ai săi au rămas afară, în urma turneelor prin Europa. Fireşte înainte de 1989. 

Pe lângă rock, a păstrat un loc deosebit în existenţa sa pentru blues. În 1999 a avut un album: „Albiter Blues Company”. A vorbit despre concertele vizionate, despre familie, despre activităţile actuale şi ne-a anunţat un proiect nou. O colaborare cu mai mulţi chitarişti de valoare de la noi. Când va fi gata, va reveni în Studioul 31 al R.R.A

Pe lista sa de preferinţe au figurat The Rolling Stones, The Beatles, Santana, AC/DC şi alţii. Merită să ascultaţi tot.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

 

 

 


Etichete Alexandru AlbiterGrup 74Adrian OrdeanAC/DCrock românesc.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live