Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

6 Iunie 2014
Vizualizari: 1335
Comentează add

A expirat un nou termen pentru privatizarea Oltchim, fără ca vreun investitor să fi depus ofertele prin care să îşi exprime intenţia de a prelua pachetul majoritar de acţiuni.

Investitorii pentru Oltchim lipsesc

mihaela-enache

Combinatul Oltchim. Foto: Arhivă.

Astăzi a expirat un nou termen pentru privatizarea Combinatului Oltchim, fără ca vreun investitor să fi depus aşa-numitele oferte angajante prin care să îşi exprime intenţia fermă de a prelua pachetul majoritar de acţiuni

Reprezentanţii angajaţilor au aflat că s-ar fi stabilit un nou termen, de şase luni, transmite corespondentul Radio România la Râmnicu Vâlcea, Ana-Maria Cârstea.

La nivel oficial, însă, nu s-a luat încă o decizie.

Despre prelungirea termenului de privatizare vorbea şi ministrul economiei, Constantin Niţă, în urmă cu câteva zile, la un forum al investitorilor în energie, unde dădea asigurări că nu se pune problema închiderii combinatului chimic.

Victo Ponta este optimist

Unul din administratorii judiciari ai societăţii a arătat astăzi că urmează discuţii cu autorităţile pentru a se lua o decizie cu privire la viitorul Companiei Oltchim.

Şi premierul Victor Ponta spunea astăzi că nu a fost luată încă o decizie, însă se arată optimist cu privire la viitorul combinatului. 

"Din câte ştiu eu de la ministrul economiei, m-a informat încă o dată că Oltchimul nu mai are pierderi în acest moment, sunt cele din trecut. În acest moment nu are pierderi, este consierată eligibilă pentru credite şi are piaţă de desfacere. Şi toate măsurile de restructurare pentru a o face viabilă au fost aplicate" , afirmă Victor Ponta. 

Interes există pentru preluarea Oltchim, spun autorităţile şi administratorii judiciari ai companiei aflate în insolvenţă.

Unul dintre ei a fost zilele trecute în China, de unde provine şi finanţarea care să asigure capitalul de lucru necesar producţiei până la noul termen de privatizare.

Chinezii vor fi preferaţi la cumpărarea Oltchim, la pachet cu Arpechim.

Pentru aceasta dau banii, spune avocatul Gheorghe Piperea pentru site-ul economica.net.


Etichete privatizareCombinat OltchimacţiuniConstantin NiţăVictor Pontaguvernchinezadministratori judiciari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live