Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

6 Mai 2015
Vizualizari: 1108
Comentează add

În dosar a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunile de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, potrivit un unor surse judiciare.

Investitori în fotbal și salubritate, vizați de perchezițiile DIICOT

simona-uta-ploiesti

Foto: Arhivă.

Procurorii DIICOT Ploieşti efectuează, in aceasta dimineta, 29 de percheziţii în judetele Prahova, Ilfov si municipiul Bucureşti , pentru destructurarea unui grup infracţional format din 23 de persoane în care este implicat şi omul de afaceri Florian Walter, fost finanţator al Petrolului Ploieşti.

Percheziţiile au loc la sediile societatii condusă de Florian Walter ( Romprest) la domicilii ale suspecţilor, inclusiv la cel al omului de afaceri, dar şi la alte societăţi.

În acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunile de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la 18 milioane de euro, au afirmat surse judiciare.

De asemenea , au loc perchezitii si la domiciul unuia dintre finantatorii FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră,  suspectat ca este implicat în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat omul de afaceri Florian Walter .

Surse judiciare au declarat  că Nicolae Capră şi soţia acestuia, Cristina, ar fi controlat unele dintre firmele implicate în lanţul infracţional construit de Walter şi de apropiaţi ai acestuia.

Potrivit surselor citate, suspecţii ar fi folosit, în perioada 2012-2014, mai multe firme fantomă cu care au semnat contracte fictive de livrări de bunuri sau prestări servicii.

Nicolae Capră şi soţia sa sunt trimişi în judecată, inca din luna decembrie a anului trecut, alături de alte 14 persoane, între care Daniel Capră, finanţatorul principal al Petrolul Ploieşti, şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Aproximativ 50 de persoană vor fi conduse , astazi , la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri.


Etichete Investitori în fotbal și salubritatepercheziți DIICOTFlorian Walterfost finanţator al Petrolului Ploieşti,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live