Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Noiembrie 2018
Vizualizari: 1478
Comentează add

Peste 300 de milioane de euro este valoarea investiţiilor pe care le promite Grupul Liberty House la Combinatul Siderurgic de la Galaţi.

Investiţii promise de Grupul Liberty House la Combinatul din Galați

radiojurnal

Siderurgist. Foto: wikimedia.org

Peste 300 de milioane de euro este valoarea investiţiilor pe care le promite Grupul Liberty House la Combinatul Siderurgic de la Galaţi după ce a convenit cu ArcelorMittal preluarea acestuia. 

Reprezentanţii celor două companii au fost primiţi, ieri, la Bucureşti, de premierul Viorica Dăncilă şi de vicepremierul Viorel Ştefan. Are detalii Cristina Dumitrescu.


Reporter: Grupul condus de omul de afaceri Sanjeev Gupta a promis şi că o dată cu preluarea combinatului de la Galaţi va creşte producţia de oţel de la două milioane de tone la trei milioane de tone pe an.

Şefa Guvernului de la Bucureşti a salutat preluarea de către Grupul Liberty House a Combinatului Siderurgic din Galaţi şi a exprimat deschiderea şi sprijinul guvernului pentru extinderea investiţiilor grupului în România.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit, în 1992.

Are sediul la Londra şi filiale în Dubai, Singapore şi Hong Kong şi aproximativ 14.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 15 miliarde de dolari.

La jumătatea lunii octombrie, Grupul Liberty a anunţat că a ajuns la un acord cu un alt mare conmcern din domeniu, ArcelorMittal, pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, între care şi cel din Galaţi.

Pentru perfectarea acestei tranzacţii este nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Pe platforma siderurgică a Combinatului de la Galaţi lucrează aproximativ 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 aparţin unor firme contractoare


Etichete investiţiiGrupul Liberty HouseCombinatului Siderurgic din Galaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live