Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Petcu

16 Ianuarie 2022
Vizualizari: 224
Comentează add

O mare parte din fonduri a fost alocată modernizării secțiilor de terapie intensivă, a laboratorului de analize sau a rețelei de electricitate.

Investiții importante la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

marcela-petcu

  Foto: Arhiva/ Agerpres

La cel mai mare spital din județul Giurgiu s-au făcut, în ultima perioadă, investiții importante în infrastructura medicală.

O mare parte din fonduri a fost alocată modernizării secțiilor de terapie intensivă, a laboratorului de analize sau a rețelei de electricitate.

Pentru prevenirea incendiilor au fost achiziționate detectoare de fum și de oxigen și au fost lărgite căile de acces.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu va putea oferi o mai bună îngrijire a pacienților după ce, în 2021, au fost realizate mai multe investiții, atât în dotarea cu echipamente medicale, cât și în cea de prevenire a incendiilor. Unitatea medicală a fost echipată și dotată corespunzător și pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

David Edelstein, purtător de cuvânt: Au fost făcută investiții majore pentru modernizarea departamentului de terapie intensivă, s-au făcut demersuri pentru înființarea unei săli de operație oftalmologie la standarde moderne, care este pe punctul de a deveni funcțional. Totodată, a fost modernizat laboratorul de analize a spitalului, s-au făcut investiții în modernizarea rețelei de electricitate și s-au făcut investiții în infrastructura de prevenție la incendii, și aici mă refer la detectoare de fum, detectoare de oxigen și lărgirea căilor de acces. Sterilizatorul blocului operator a fost înlocuit cu unul de ultimă generație.
 
Investițiile au fost realizate din fonduri alocate de Consiliul Județean Giurgiu. Ele vor continua și în acest an, după ce Guvernul a aprobat un proiect de peste 130 de milioane de lei, care vizează modernizarea a două corpuri ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.
 
De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, sanitare, de ventilare și climatizare, de alimentare cu apă, de canalizare, precum și a celor de gaze medicale și pentru stingerea incendiilor.
 

Etichete Spitalul Județean de Urgență Giurgiuinvestitii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live