Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2020
Vizualizari: 225
Comentează add

Învăţământul profesional dual capătă contur în județul Vâlcea, cu ajutorul mai multor firme reunite într-o asociație pentru a reușit să își atragă forța de muncă necesară.

Învăţământul profesional dual capătă contur în județul Vâlcea

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Învăţământul profesional dual capătă contur în județul Vâlcea, cu ajutorul mai multor firme reunite într-o asociație pentru a reușit să își atragă forța de muncă necesară. Câți elevi sunt interesați să urmeze aceste cursuri aflăm de la corespondentul RRA Ana-Maria Cîrstea.

Reporter: Asociația Vâlcea Dual Learning este cea care a reușit, în parteneriat cu Municipalitatea Râmnicului și Inspectoratul Școlar, să aducă tot mai mulți elevi pe băncile școlii profesionale de tip dual.
 
O parte importantă a agenților economici din județ s-au asociat, cu scopul de a-și atrage viitoarea forță de muncă necesară pentru desfășurarea activității în diferite domenii.
 
Așa se face că dacă în 2018 reușiseră să atragă 70 de elevi pentru învăţământul profesional dual, pentru anul școlar ce se apropie 235 de elevi s-au și înscriși.
 
Vorbim aici despre cei care din toamnă vor urma cursuri pentru calificarea în diferite sectoare ale industriei, dar și ca electricieni sau sudori.
 
Pentru ca elevii să beneficieze de condiții în pas cu tehnologia, Municipalitatea Râmnicului a dotat cu aparatura necesară mai multe laboratoare ale liceelor tehnologice din oraș.

Etichete invatamant dualValcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live