Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Iunie 2020
Vizualizari: 552
Comentează add

Aproape 200 de gospodării, mai multe localităţi, terenuri agricole şi drumuri au fost inundate în vestul şi sudul judeţului Hunedoara în urma ploilor abundente.

Inundații masive în Hunedoara

ilie-pintea

Arhivă Foto: Maria Mandita.

Aproape 200 de gospodării, mai multe localităţi, terenuri agricole şi drumuri au fost inundate în vestul şi sudul judeţului Hunedoara în urma ploilor abundente, cea mai gravă situaţie fiind semnalată în zona comunei Vaţa de Jos.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în timpul nopţii trecute nivelul râului Crişul Alb a crescut în patru ore cu 73 de centimetri, depăşind cota de inundaţie cu aproximativ o jumătate de metru. Torenţii au intrat în 185 de gospodării din satele Prăvăleni şi Ciungani, pe terenuri agricole din Vaţa de Jos şi de Sus, Brotuna, Ocişor, Basarabasa şi au afectat mai multe segmente ale drumului communal  173.

Pe parcursul serii şi al nopţii de joi spre vineri, zeci de pompieri şi membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Vaţa de Jos şi Haţeg au acţionat în sprijinul oamenilor afectaţi de torenţii şi viiturile ce s-au format pe râurile Crişul Alb şi Galbena. În localitatea Fărcădin, din apropiere de Haţeg, pompierii Punctului de lucru Toteşti au intervenit cu motopompe transportabile pentru evacuarea apei ce a pătruns în şapte subsoluri de case.

Întregul efectiv al ISU Hunedoara este în alertă maximă în contextul în care judeţul se află sub incidenţa codului portocaliu hidrologic până la ora 16,00 şi a celui portocaliu meteo până sâmbătă dimineaţă, la ora 2,00.


Etichete (ii)inundatiihunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live