Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Mai 2015
Vizualizari: 1673
Comentează add

Peste 12 mii de hectare de teren agricol sunt inundate în Călăraşi, iar însămânţările de primăvară au fost făcute doar în procent de 16%.

"Inundaţii masive" ale unor terenuri agricole din Călăraşi

radiojurnal

Foto: captură youtube.com. 

Peste 12 mii de hectare de teren agricol sunt inundate în Călăraşi, iar însămânţările de primăvară au fost făcute doar în procent de 16%. Fermierii spun că nu s-au mai confruntat cu o situaţie atât de dificilă din anii '80. Corespondentul nostru, Aura Rădoi, transmite.

Reporter: 53 de fermieri din judeţul Călăraşi sunt speriaţi că vor intra în faliment pentru că ale lor culturi şi terenuri agricole sunt inundate. Însămânţările de primăvară sunt întârziate. Directorul Direcţiei Agricole din Călăraşi, Dionisie Tomescu, a declarat că cea mai gravă situaţie este întâlnită la înfiinţarea culturilor de porumb, care a fost realizată până acum doar în procent de 40%.

Dionisie Tomescu: O suprafaţă total de 12.823 de hectare teren arabil cu exces de umiditate şi luciu. Ce este mai grav, la porumb boabe, practic, la ora aceasta trebuia să fie însămânţat.

Reporter: Unul dintre cei 53 de fermieri afectaţi este Ştefan Poenaru.

Ştefan Poenaru: Noi avem semănate circa 8.500 de hectare, 15% sub luciul de apă şi 25% este cu exces de umiditate. În cei 43 de ani pe care eu îi împlinesc aici nu am mai întâlnit să avem asemenea efecte negative de aşa o amploare.

Reporter: Şi culturile de toamnă au avut de suferit. Cel mai afectat este grâul, 2.700 de hectare sunt inundate. Fermierii nu pot recupera mai nimic, de aceea speră ca măcar cheltuielile pe care le-au făcut cu înfiinţarea culturilor să devină deductibile.


Etichete inundatiiStiri Sudculturi agricole inundateporumbinsamantari de primavara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live