Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Februarie 2017
Vizualizari: 1283
Comentează add

Inundaţiile s-au produs din cauza creşterii rapide a debitelor în bazinele râurilor Dorna şi Bistriţa, pe fondul temperaturilor crescute care au favorizat topirea zăpezilor.

Inundaţii în Maramureş

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Mai multe gospodării din Vatra Dornei au fost inundate aseară, iar câţiva turişti au fost evacuaţi dintr-o pensiune.

Pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei şi au ridicat diguri de protecţie din saci de nisip.

Inundaţiile s-au produs din cauza creşterii rapide a debitelor în bazinele râurilor Dorna şi Bistriţa, pe fondul temperaturilor crescute care au favorizat topirea zăpezilor de pe versanţi şi a gheţurilor din albii.

În această dimineaţă, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se va deplasa la Vatra Dornei pentru a interveni cu material exploziv asupra podului de gheaţă de pe râul Bistriţa.

Probleme au fost ieri şi în Maramureş, de unde transmite corespondentul RRA Adrian Marchiş.

Valea Vaserului, atât de căutată de numeroşi turişti din ţară şi din străinătate, a pornit în vărsare cu două zăpoare întinse, care au ieşit din albie.

Blocurile imense de gheaţă au acoperit pe o înălţime de circa 3 metri. Drumul de acces spre locuinţele din zonă au afectat şase gospodării şi aproximativ 70 de oameni au fost izolaţi. O persoană de 58 de ani a fost evacuată.

Lungimea zonei calamitate este de aproximativ 4 km şi prioritare sunt acum lucrările de asigurare a accesului spre locuinţele acestor oameni.

Personalul SMURD din Vişeul de Sus şi salvamontiştii din zonă au ajuns cu hrană, apă şi le-au asigurat şi asistenţă medicală la unii dintre ei.

Valea Vaserului curge acum în albia firească şi se va acţiona la degajarea blocurilor imense de gheaţă din gospodăriile afectate.


Etichete Inundaţii în Maramureşvatra dorneigospodariituristipompieri militaribistritagheatavalea vaserului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live