Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Iunie 2016
Vizualizari: 953
Comentează add

Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au afectat 14 localităţi din județul Hunedoara.

Inundaţii în Hunedoara

ilie-pintea

Foto: Arhivă / facebook.com/ministeruldeinterne.

În județul Hunedoara, echipele formate din pompieri, jandarmi și militari au început construirea unui dig de protecție în localitatea Bucureșci, după ce Crișul Alb a depășit cota de inundație cu 10 centimetri, în urma precipitațiilor abundente din ultimele ore. Tot în această zonă, din cauza torenţilor, drumul județean 741, care face legătura între localităţile Bucureşci şi Curechiu, a fost blocat pentru câteva ore.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a precizat că în zonă se află echipe de pompieri și forțe de ordine, dar și voluntari, care  intervin în sprijinul populaţiei din zona Bucureşci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protecţiei locuinţelor. De asemenea,  în zonă au fost dislocate două diguri mobile, iar o echipă a ISU Alba intervine în zonă cu trei motopompe în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara. De altfel, zeci de pompieri din județele învecinate sunt gata să acționeze la nevoie în sprijinul echipelor de intervenție hunedorene, mai ales că hidrologii au emis o atenţionare 'Cod portocaliu' pe râul Crişul Alb şi pe afluenţii acestuia, în partea de nord a judeţului Hunedoara.

Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore  au afectat 14 localităţi din județul Hunedoara. În zona comunei Crişcior au fost semnalate noaptea trecută  două alunecări de teren ce au distrus o anexă gospodărească şi un zid de sprijin care s-a prăbuşit apoi peste o maşină. Se circulă greu pe DN 76, în localitatea Fornădia, în apropiere de Deva, iar drumul comunal care face legătura între localităţile Băiţa şi Hărţăgani este blocat de aluviuni. În ambele cazuri se intervine cu utilaje pentru degajarea căilor de transport.

Potrivit datelor furnizate de ISU Hunedoara, ploile au produs creşteri de debite ale râurilor şi pâraielor, scurgeri de pe versanţi şi torenţi. Echipele de intervenție rămân în alertă pentru a putea acționa eficient dacă ploile continuă.


Etichete inundaţii în Hunedoaraprecipitaţiipompierijandarmimilitaripurtătorul de cuvânt al ISU HunedoaraAnemona Doda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live