Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

3 Octombrie 2012
Vizualizari: 2843
Comentează add

Primarul Sorin Oprescu spune că a solicitat ANAF o listă cu bucureştenii care au venituri de peste 2.000-2.500 de lei pe membru de familie, aceştia urmând a nu mai primi subvenţii.

Întreţinerea, "mai scumpă pentru bucureştenii cu venituri mari"

paul-poterasi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri că doreşte ca începând din această iarnă bucureştenii care au venituri pe membru de familie "mai mari de 2.000 - 2.500 de lei" să plătească gigacaloria integral.

Sorin Oprescu a spus, potrivit Agerpres, că a solicitat ANAF o listă cu bucureştenii care au venituri mai mari de 2.000-2.500 de lei pe membru de familie şi că banii economisiţi din subvenţie s-ar îndrepta către cei cu venituri mici.

"Nu este elegant şi echitabil ca oamenii care au venituri de 2.000-2.500 de lei pe cap de locuitor să plătească subvenţionat gigacaloria.

"De ce să plătească domnul Oprescu, domnul Băsescu, preşedintele Camerei subvenţionat? S-o plătească pentru că pot s-o facă.

"În schimb, deblochez bani din subvenţie pentru mai mulţi oameni care au nevoie şi au contracte pentru încălzire centralizată.

Povara subvenţiei, pe umerii autorităţilor locale

"Nu fac niciun fel de discriminare. Este uman ceea ce facem. Atâta timp cât este vorba de mai mulţi oameni care beneficiază de sprijin", a mai spus Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

Afirmaţiile au fost făcute la Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, unde primarul Capitalei a susţinut unele amendamente la Legea salubrizării.

Primarul general a menţionat că executivul nu mai subvenţionează gigacaloria de doi ani.

"Când am lista de la ANAF, o trec prin Consiliu General ca hotărâre şi lumea poate să plătească.

"170 de lei/gigacalorie plăteşte toată lumea şi până la 328 de lei/ gigacalorie plăteşte Primăria", a susţinut Sorin Oprescu.


Etichete Ştiri BucureştigigacaloriepreţSorin OprescuANAF

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live