Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Decembrie 2016
Vizualizari: 875
Comentează add

Întreaga ţară este sub atenţionare cu cod galben de ninsori şi viscol până mâine dimineaţă la ora 2:00.

Întreaga ţară este sub atenţionare cu cod galben de ninsori şi viscol

radiojurnal

Ninsoare pe Valea Prahovei, 2 decembrie 2016. Foto: Alex Lancuzov.

Întreaga ţară este sub atenţionare cu cod galben de ninsori şi viscol până mâine dimineaţă la ora 2:00.

Pe arii restrânse, vântul va atinge 75 de kilometri pe oră. Cu mai multe informaţii, Oana Păduraru de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Oana Păduraru: Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului în partea de vest, de sud şi de est a teritoriului şi pe arii restrânse ne aşteptăm în aceste zone şi la polei, de asemenea la ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, în nordul şi centrul ţării. Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi în Muntenia, iar în seara acestei zile şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55-65 km/oră şi pe arii restrânse 70-75 km/oră. Local în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. În acelaşi timp au fost emise coduri portocalii pentru zonele de munte ale judeţelor Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Caraş-Severin pentru o perioadă scurtă de timp, până la ora 2:00 astăzi în special la altitudini de peste 1700 m.

Ninsorile abundente impun restricţii de trafic în mai multe judeţe

Ninsorile abundente impun restricţii de trafic în mai multe judeţe. În Maramureş, circulaţia maşinilor de peste 7,5 tone este restrictionată pe DN18, în Pasul Gutâi, la poalele muntelui fiind filtre ale poliţiei rutiere. Utilajele de deszăpezire acţionează şi împrăştie material antiderapant.

Se circulă cu dificultate pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene din Maramureş, precum şi din municipiul Baia Mare.

Potrivit corespondentului RRA, Adrian Marchiş, drumul naţional 18B, la ieşirea din Baia Mare spre Târgul Lăpuş, este blocat; coloanele de maşini se întind pe mai bine de un kilometru.

Traficul este îngreunat şi pe DN17 în Pasul Tihuţa, unde ninge viscolit şi s-a depus strat consistent de zăpadă, de 16 centimetri la Rodna şi de aproape 10 centimetri la Bistriţa, potrivit corespondentei RRA, Cristiana Sabău.

Se circulă cu dificultate şi în judetul Mureş, pe DN13A Bălăuşeri-Praid şi pe DN15 Târgu Mureş-Reghin-Topliţa, unde vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să-şi echipeze maşinile pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condiţiile meteo şi să respecte semnalizările şi restricţiile instituite temporar.

Potrivit corespondentului nostru Mario Balint, pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin, viscoleşte de joi seară, zăpada măsoară peste jumătate de metru, la această oră (10:20) este ceaţă, iar vizibilitatea este redusă sub 150 de metri.

În aceste condiţii, autoritățile judeţene au decis închiderea drumului de acces spre staţiunea montană. Judeţul Caraş-Severin se află sub cod portocaliu de vînt puternic, pînă la ora 14.00.


Etichete atenţionarecod galbenninsori şi viscolOana Păduraru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live