Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

14 Martie 2018
Vizualizari: 1118
Comentează add

Gimnaștii „tricolori” fac ultimele antrenamente înaintea Cupei Mondiale care se va desfășura, în perioada 21-24 martie, la Doha (Qatar).

Interviu cu gimnaștii care ne vor reprezenta la Cupa Mondială de la Doha

gabriel-bucur

  Sursa foto: Gabriel Bucur

Gimnaștii „tricolori” fac ultimele antrenamente înaintea Cupei Mondiale care se va desfășura, în perioada 21-24 martie, la Doha (Qatar). Este doar începutul unui an extrem de aglomerat pentru lotul național de seniori, coordonat, din decembrie 2017, de fostul campion olimpic Marius Urzică. El a revenit în țară după patru ani de antrenorat în Qatar. De altfel, în această toamnă, micul emirat va găzdui Campionatele Mondiale de gimnastică, competiție care, alături de Europenele din vară, vor fi capul de afiș în acest an.

Am discutat cu Marius Urzică, în sala de antrenament din complexul „Lia Manoliu”, despre cât de pregătiți sunt sportivii noștri pentru ce urmează. „Am început anul cu o pregătire la munte, la Cheile Grădiștei. Apoi am continuat pregătirea aici, la București. Patru sportivi vor participa la Cupa Mondială de la Doha, iar ceilalți continuă pregătirea, în vederea Campionatelor Europene și Mondiale din acest an. Revenind, această Cupă Mondială reprezintă o competiție de verificare. Vom vedea unele exerciții puțin îmbunătățite. Fiecare țară poate să participe la fiecare aparat cu câte doi sportivi”, ne-a declarat Urzică.

Cei patru sportivi care ne vor reprezenta la Cupa Mondială de gimnastică de la sfârșitul acestei luni sunt: Vlad Cotuna (27 de ani, va concura la sol, paralele, bară), Adelin Kotrong (25 de ani, sol, cal, sărituri), Cristian Bățagă (29 de ani, cal, inele, sărituri) și Andrei Muntean (25 de ani, paralele, inele). Am stat de vorbă cu trei dintre ei.

Andrei Muntean aproape că și-a revenit după operația suferită, în luna ianuarie, la gleznă, după cum ne-a mărturisit: „sunt din ce în ce mai bine. A urmat o perioadă de recuperare și antrenamente, în paralel. Nu sunt 100% refăcut. Sunt optimist. La Cupa Mondială de la Doha vreau să-mi fac exercițiile cât mai bine și să fiu sănătos. Cu siguranță că, dacă voi reuși să fac exercițiile pe care le fac la antrenament, vor veni și rezultatele. În continuare fac recuperare la gleznă. După ce mă întorc de la Doha, voi încerca să abordez toate cele șase aparate, să mă axez pe individual. Vreau să devin și mai bun și să mă lupt cu cei mai buni. La Europene și la Mondiale, sper să avem rezultate bune atât cu echipa, cât și la individual”.

Adelin Kotrong se gândește deja la o calificare la Jocurile Olimpice: „a fost o perioadă grea de pregătire. Urmează Cupa din Doha, unde sper la o finală și să ne întoarcem cu fruntea sus și sănătoși. Aș vrea să prind finala la sărituri, chiar dacă solul este preferatul meu. Mai departe, aș vrea să prind echipa pentru Europene și pentru Mondiale, unde va începe și calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo”.

Vlad Cotuna țintește cel puțin două finale la Cupa Mondială de Doha. „Nu suntem într-o formă de top, la Mondiale ne dorim acest lucru. Dar suntem pe o pantă ascendentă, la începutul ei. Aparatul meu preferat îl reprezintă paralelele. În decursul anului, vom avea mai multe Cupe Mondiale, până la Europene. Începe calificarea pentru Jocurile Olimpice, din acest an, astfel că ne vom axa foarte mult pe echipă. Vom încerca să creăm o echipă competitivă și să putem să ne reîntoarcem în primele 12 echipe ale lumii, acolo unde am fost întotdeauna”.

Cu antrenorul principal al lotului de seniori, Marian Urzică, am vorbit și despre Marian Drăgulescu. „Lui Marian i s-a permis să plece în Ungaria, pentru pregătire. El va rămâne acolo până la sfârșitul acestei luni, astfel că, din aprilie, va reveni la București și își va continua pregătirea alături de ceilalți componenți ai lotului”.

 
 

Etichete gimnasticalot seniorimarius urzicaandrei munteanadelin cotrongcristian batagavlad cotuna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live