Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

25 Iulie 2012
Vizualizari: 3069
Comentează add

Temperaturile extreme din ultima perioadă au dus la o serie de incendii în 12 judeţe, care s-au extins cu repeziciune din cauza vântului puternic şi a vegetaţiei uscate.

Intervenţiile la incendiile de pădure continuă

beatrice-braileanu

Incendii de vegetaţie. Foto: Agerpres Arhivă.

Pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş, la Vârful Roşu, a izbucnit miercuri un al treilea incendiu de vegetaţie, care s-a extins şi la o pădure.

Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproape 60 de hectare.

Miercuri, pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni - Babele, în zona denumită "Creasta cu Zâmbri", se acţionează din nou pentru lichidarea unui incendiu, care persistă de 10 zile.

Vestea bună care vine din zona Bucegi este că s-a restrâns zona care arde, de la 1.500 de metri pătraţi la 200 de metri, ne informează corespondentul RRA, Simona Uţă.

Elicopterul ministerului de interne s-a ridicat de trei ori deasupra zonei miercuri şi a lansat, la fiecare survol, câte o tonă şi jumătate de apă.

Mai este activ un singur focar, faţă de două câte erau marţi seară, care arde mocnit şi are o suprafaţă nu mai mare de 200 de metri pătraţi.

Pompierii militari, silvicultorii, ajutaţi de salvamontişti, sapă, în acest moment, un şanţ pe fâşia de protecţie defrişată în cursul zilei de marţi.

Scopul acestui şanţ este de a împiedica extinderea focului spre vegetaţia din vecinătate.

Incendiul din Bucegi este activ de 11 zile, este situat în rezervaţia naturală Bucegi, în zona cunoscută sub numele de "Creasta cu Zâmbrii", la 1700 de metri altitudine.

Zona este foarte accidentată, pe un abrupt cu un grad de înclinaţie de 80%, ceea ce a făcut imposibil accesul autoutilitarelor pompierilor.

Toţi cei care acţionează terestru, jandarmi montani, silvicultori, salvamontiştii din Bucegi, acţionează prinşi în chingi, pentru a săpa acest şanţ de protecţie.

Pompierii din judeţul Covasna încearcă, de peste 24 de ore, să stingă un incendiu izbucnit pe o plantaţie de pin, în apropierea localităţii Filia.

Potrivit colonelului Gheorghe Ganea, din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, incendiul s-a propagat din judeţul Harghita şi a afectat o suprafaţă de aproape opt hectare.

Acesta este cel de-al patrulea incendiu de vegetaţie izbucnit în judeţul Covasna în decurs de o săptămână.


Etichete incendiitemperaturi ridicatepăduriBucegiHarghitaMasivul Făgăraş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live