Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 94
Comentează add

Evoluția pandemiei de coronavirus a impulsionat interesul românilor de a se vaccina.

Interesul românilor de a se vaccina, în creştere

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Evoluția pandemiei de coronavirus a impulsionat interesul românilor de a se vaccina.

Peste 60 de mii de persoane au primit miercuri unul din serurile aprobate în țara noastră, majoritatea prima doză.

De altfel, medicii confruntați cu numărul mare de pacienți în stare gravă au făcut din nou apel către populație să se imunizeze.

Într-o scrisoare deschisă adresată tuturor românilor, intitulată 'Strigăt de disperare', Colegiul Medicilor a reiterat acest lucru.

A citit documentul reporterul RRA Adriana Turea: "Reprezentanții organizației profesionale spun că medicii sunt disperați pentru că zi de zi pierd sute de pacienți. Din păcate, de prea multe ori au auzit 'nu pot să respir', 'nu sunt vaccinat'. Președintele Colegiului Medicilor din București, profesor Dr Cătălina Poiană, dă asigurări că informațiile furnizate privind vaccinarea se bazează pe dovezile științifice pe care le au la dispoziție în momentul comunicării, iar relația dintre medic și pacient este bine să se bazeze pe încredere. Totodată, aceasta menționează că și o persoană vaccinată se poate îmbolnăvi și o persoană vaccinată poate dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2, dar proporția acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vaccinate față de cele nevaccinate. Profesor doctor Cătălina Poiană mai adaugă că știința și medicina bazate pe dovezi ne spun, inclusiv prin vocile forurilor internaționale de referință în domeniul sănătății, că vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei COVID-19."

De altfel, datele furnizate miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică arată că peste 91% din decesele COVID din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate.

Miercuri, la ultimul bilanț, autoritățile au anunțat că 382 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, iar presiunea pe secțiile de terapie intensivă rămâne ridicată.

Sunt internaţi aproape 1.700 de pacienți.

Din cele peste 15.700 de noi cazuri cele mai multe sunt în București.

Capitala a înregistrat nedoritul record de peste 3.100 de infectări, fiind urmată de județele Constanța, Cluj, Iaşi, Timiș și Prahova; cele mai puține cazuri au fost confirmate la Covasna.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live