Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

24 Octombrie 2021
Vizualizari: 363
Comentează add

La Târgu Mureș s-a format un șir lung de oameni în fața Catedralei ortodoxe din municipiu, unde Direcția de Sănătate Publică pune la dispoziție serul în doză unică.

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 a crescut în toată țara

marcela-german

Centru de vaccinare anti-Covid. FOTO arhivă : Răzvan Stancu.

Interesul pentru vaccinarea anti-COVID-19 a crescut în toată țara. La Târgu Mureș s-a format un șir lung de oameni în fața Catedralei ortodoxe din municipiu, unde Direcția de Sănătate Publică pune la dispoziție serul în doză unică de la Johnson and Johnson, într-un centru mobil de vaccinare.

Este prima etapă a unei acțiuni gândite să se desfășoare în mai multe locuri din oraș, inclusiv în apropierea bisericilor, iar corespondenta RRA Marcela German a aflat de la cei prezenți ce i-a convins până la urmă să se vaccineze:
-: Tot am lăsat de azi pe mâin,e că eu am zis poate-poate se rezolvă problema. Acum stăm la rând, nu avem ce face!
-: Am ales că mi- fricări că mor. Dacă aici e mai ușor...
-: Da, am venit de la Sâncrai, tot am așteptatsă vină  momentul să nu trebuie programare. Tot am auzit fel şi fel de idei, mi-a fost frică.
-: Altă soluție nu avem ideea, la serviciu nu ne mai lasă probabil.
Reporter: Ideea de vaccinare antiCOVID în fața bisericilor a fost a prefectului județului Mureș, Mara Togănel:
Mara Togănel: Astăzi suntem în fața Catedralei Mari, în colaborare și prin sprijinul Bisericii Ortodoxe din Târgu Mureș. După cum vedeți, este o cerere foarte mare, lucru care ne bucură foarte mult.

Reporter: Autoritățile au suplimentate dozele și au mai adus o ambulanță cu echipaj, spune șeful DSP Mureș, doctor Iuliu Moldovan:
Iuliu Moldovan: Ne-am pregătit 50 de doze, dar am suplimentat la 200 și dacă va trebui, evident, avem doze suficiente. Numărul persoanelor vaccinate cu prima doză a crescut foarte mult în ultima săptămână, dacă în vara aveam câteva zeci de cazuri pe zi acuma sunt peste 1.500 - 2.000.

Reporter: În timpul săptămânii, Caravana vaccinării va fi în cartierele municipiului Târgu Mureș, iar în zilele de duminică, în proximitatea bisericilor, după un program care va fi anunțat.


Etichete (ii)targu muresvaccinarebiserica ortodoxa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live