Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

5 Decembrie 2016
Vizualizari: 842
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că experţii ruşi şi americani vor ajunge în câteva zile la o înţelegere privind retragerea tuturor luptătorilor rebeli din Alep

Înțelegere ruso-americană privind retragerea rebelilor din Alep

alexandru-beleavski-moscova

Alep. Foto: Arhivă.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că experţii ruşi şi americani vor ajunge în câteva zile la o înţelegere privind retragerea tuturor luptătorilor rebeli din partea de est a oraşului sirian Alep, aflată sub asediul forţelor regimului de la Damasc.

Imediat ce retragerea se va încheia, la Alep va intra în vigoare regimul de încetare a focului, a spus Serghei Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat că grupările înarmate care vor refuza să plece din partea estică a oraşului vor fi considerate teroriste.

Rusia, a spus el, îi va trata pe membrii acestora ca pe terorişti şi extremişti şi va susţine operaţiunea armatei siriene împotriva acestor "detaşamente de bandiţi".

Serghei Lavrov a dezvăluit că propunerile ce i-au fost transmise vineri la Roma de către secretarul de stat american, John Kerry, se referă la traseele şi termenele concrete de retragere a forţelor de opoziţie din zona estică a oraşului Alep.

O parte din această zonă se află încă sub controlul opoziţiei, după succesele repurtate în ultimele zile de armata guvernamentală siriană.

Rusia, a mai declarat Serghei Lavrov, are motive să considere că noile consultări ruso-americane vor fi "eficiente".

Iniţial, a precizat el, consultările urmau să înceapă astăzi la Geneva, dar SUA au solicitat amânarea lor cu 24 de ore, astfel încât întâlnirea va începe probabil mâine seară sau miercuri dimineaţă.


Etichete AlepSiriaretragerea rebelilor din AlepRusiaSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live