Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Lina Grâu, Chişinău

29 Mai 2011
Vizualizari: 1613
Comentează add

Preşedintele Barack Obama a declarat, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele intermiar al R. Moldova, Marian Lupu, că SUA va sprijini în continuare aspiraţiile europene ale guvernului de la Chişinău.

Integrarea europeană, "prioritate" pentru R. Moldova

lina-grau-chisinau

Preşedintele interimar al R. Moldova, Marian Lupu (stânga), alături de preşedintele SUA, Barack Obama.

Cu prilejul participării la al XVII-a summit al şefilor de stat din Europa Centrală, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

În cadrul întrevederii, Marian Lupu a reconfirmat că, la etapa actuală, obiectivele principale ale Republicii Moldova se regăsesc în tot ceea ce semnifică procesul de integrare europeană.

Preşedintele interimar a mulţumit Statelor Unite ale Americii pentru suportul multilateral acordat Republicii Moldova şi a menţionat necesitatea consolidării eforturilor interne, pentru obţinerea unor rezultate reale în implementarea reformelor necesare.

În acelaşi context, preşedintele interimar al Republicii Moldova a abordat subiectul reintegrării teritoriale a ţării, subliniind necesitatea de a reîncepe negocierile în formatul 5+2, în care OCSE, Rusia şi Ucraina sunt mediatori, iar SUA şi UE participă în calitate de observatori.

Marian Lupu a reiterat poziţia autorităţilor Republicii Moldova privind soluţionarea politică a diferendului transnistrean, prin identificarea unei soluţii viabile de reintegrare a ţării în cadrul hotarelor recunoscute internaţional.

Şeful Casei Albe, Barack Obama a specificat că Statele Unite ale Americii susţin politica uşilor deschise faţă de ţările care doresc să adere la Uniunea Europeană.

Preşedintele Barack Obama a menţionat că va sprijini în continuare aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi a apreciat eforturile depuse pe calea promovării democraţiei şi a reformelor în Republica Moldova.


Etichete Republica MoldovaBarack ObamaMarian LupuSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live