Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ora Armatei

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 421
Comentează add

Întâlniri ale ministrului apărării naționale cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și cu ambasatorul Republicii Italia.

Întâlniri la sediul MApN

ora-armatei

 Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, 12 decembrie, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, Andrew Noble.

În cadrul discuţiilor a fost evidenţiată importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte, în actualul context geostrategic.

Vizita la sediul MApN a diplomatului britanic a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Regatul Unit, atât din perspectivă bilaterală, în context aliat, dar şi în contextul BREXIT.

Tot astăzi, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o întrevedere la sediul MApN cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării, cât și despre participarea Italiei cu efective la Brigada Multinațională a NATO de la Craiova.

Ministrul Nicolae Ciucă și ambasadorul Marco Giungi au analizat subiectele cuprinse în declarația comună adoptată de aliați după reuniunea NATO de la Londra din această lună, cu accent pe implementarea măsurilor de asigurare şi a prezenţei aliate pe flancul estic. În acest context, ministrul apărării naţionale i-a mulţumit ambasadorului italian pentru contribuţia adusă de țara sa la consolidarea flancului de est al Alianței prin participarea, în acest an, a aeronavelor italiene Eurofighter Typhoon la misiunea sub comandă NATO de poliţie aeriană consolidată pentru spațiul aerian al României.

În spiritul abordării omnidirecționale a NATO, ministrul român al apărării naționale a subliniat susținerea pe care țara noastră o acordă eforturilor de contracarare a terorismului și de proiectare a stabilității dincolo de granițele aliate.

În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării şi amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin continuarea desfăşurării exerciţiilor, atât în plan bilateral, cât şi în format multinaţional.
 


Etichete ministru Nicolae Ionel CiucaMarco GiungiAndrew Noble

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live